Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Crowd of Chairs – “Tourist”

Gentse noiserockband Crowd of Chairs komt vrijdag met een tweede album, genaamd Mod Kid With Dog. Dat maakten de Beloften-winnaars alvast bekend met het uiterst nerveuze, maar verpletterende “Hollow Thought of Wrong“. Op We Are Open deden ze heel wat mensen met open mond kijken naar de spanning die die de groep teweeg weet te brengen. Net op de valreep voordat ze het nieuwe werk de wereld in sturen, zorgen ze nog voor de nodige extra aandacht. Dit doen ze met nieuwe single “Tourist”.

Dat nieuwe nummer start met een ratelend tromgeroffel en bassen die klinken als bulldozers. Maar vooral opvallend is de zang, die klinkt alsof het nummer in slow motion wordt afgespeeld. Net als bij “Hollow Thoughts of Wrong” is er een constante spanningsboog, die geleidelijk aan ingelost lijkt te worden. Na drie en een halve minuut valt er een pauze, waarna alles openbreekt. Het drukke einde weet de snijdende spanning naar een nog hoger niveau te brengen. We willen echt dat het nu al vrijdag is, zodat we Mod Kid With Dog loeiend hard doorheen onze speakers kunnen laten knallen.

Crowd of Chairs heeft verschillende shows in hun agenda staan, bijvoorbeeld een tour met Pile doorheen het Verenigd Koninkrijk, maar ook in De Kreun in Kortrijk (23 mei). Daarvoor staan ze bijvoorbeeld nog in De Centrale in Gent (17 april).

Facebook

 

18 februari 2020

About Author

Pieter Wilms


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief