Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Crowd of Chairs – “Hollow Thoughts of Wrong”

De toen gloednieuwe band Crowd of Chairs deed in 2015 mee aan De Beloften. Met hun post punk-achtige noise wisten ze een heleboel mensen te overtuigen en behaalden ze de overwinning van deze Gentse muziekwedstrijd. Sindsdien brachten ze debuutalbum Fuck Fuck Fuck uit en raasden ze als liveband door ons land. Toch braken ze niet écht door en schommelen ze nog steeds op de grens tussen belofte en gevestigde waarde. En dat vinden wij onterecht. Want nieuwe single “Hollow Thoughts of Wrong” doet ons zes minuten lang op het puntje van onze stoel zitten.

“Hollow Thoughts of Wrong” is een nerveus nummer, op de positieve manier. Het start mysterieus, waarna een noisy deel volgt. Gitaren snijden en drums hakken in ons nekvel. Dat het nummer in het midden stil valt en enkel een onheilspellende baslijn overblijft, zorgt voor een gigantische spanning. Het maakt ons soms zelfs, en dat gebeurt niet vaak genoeg in muziek, bang. 21 februari kan je dit nummer horen op nieuw album Mod Kid With Dog, dat uitkomt via Sentimental records. Wij zijn alvast enorm benieuwd.

Even benieuwd als wij zijn hoe ze deze spanning live weten te vertalen? Ontdek het dit weekend op We Are Open, op 9 april in Volta (samen met Fornet) of op 17 april via Democrazy in de Centrale T in Gent.

Facebook

3 februari 2020

About Author

Pieter Wilms


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief