Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Rare Akuma – “VERTIGO32”

© CPU – Maxim Meyer-Horn

Het gaat hard voor Antwerpse producer en rapper Rare Akuma. Na internationaal al indruk gemaakt te hebben met producties voor $uicideboy$ en Kamiyada, ligt zijn focus sinds vorig jaar op het Belgische publiek. Een welgemikt schot in de roos. Zo dropte Rare Akuma eind 2019 de ongelooflijke ep it’ll be okay. (een grote stap voorwaarts sinds zijn eerste album uit 2018) en staat er dit jaar een tweede album klaar om gereleaset te worden. In afwachting daarvan verscheen zopas de stand-alone single “VERTIGO32”.

Rare Akuma heeft geen vast recept. Zijn stijl wordt getypeerd als ragecore, maar bevat invloeden van talloze andere genres als punk en metal. Met “VERTIGO32” grijpt Akuma alleszins terug naar wat zijn muziek zo opvallend maakt: heftige symfonie. De intro van de single is enorm muzikaal opgebouwd met een koor als backing, ondersteund door dwarrelende synths die een duizelingwekkende indruk achterlaten. Na meer dan een minuut ontpopt de single zich dan tot een typische trap banger, om naar het einde toe weer “symfonisch” af te sluiten. Bij dit alles wordt Rare Akuma bijgestaan door rapper en collega uit het Midnight Society-label Braxton Knight.

Het is 2020 en Akuma Season kan eindelijk van start gaan. 15 februari host hij zijn eigen show Hellraiser phase two in Trix, en van daaruit kan het alleen nog maar beter worden voor Rare Akuma.

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

25 januari 2020

About Author

Baldwin Verhoeven


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief