Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sam Smith – “To Die For”

Het is al van 2014 geleden dat het grote publiek kennis maakte met Sam Smith. De Brit brak door met hits als “Money On My Mind” en “Stay With Me“. Enkele jaren later kwam Smith terug en opnieuw wist die hits te scoren met “Too Good at Goodbyes” en “Pray“, waarna die in een uitverkocht Sportpaleis stond en ook de titelsong van de vorige James Bond mocht opnemen.

Hoewel het al van 2017 geleden is dat Smith een album uitbracht, kregen we wel geregeld nieuwe muziek te horen. De Brit werkte voor “Promises” samen met Calvin Harris en op “Dancing With a Stranger” was ook Normani van Fifth Harmony te horen. Op die samenwerkingen kregen we een nieuwe Sam te horen, eentje waarmee we kunnen dansen. Deze week kondigde de artiest hun derde langspeler To Die For aan, waarop ook solosingles “How Do You Sleep?” en “Fire on Fire” terug te vinden zullen zijn, samen met de cover van “I Feel Love“.

Sam Smith heeft tijd genomen om hun derde album te maken en zegt dan ook enorm fier te zijn op het resultaat. Smith legt met deze uitspraak de lat hoog, maar na het beluisteren van “To Die For” weten we dat die over deze lat kan springen. Die zingt over het verlangen naar liefde en we horen dat de artiest eenzaam is. De droevige tekst wordt ondersteund door een mooie mix van een traditionele piano en elektronische instrumenten. Doorheen het nummer keert er nu en dan een heel klein fragment uit de film Donnie Darko op, wat het lied naar een nog net iets hoger niveau tilt.

To Die For van Sam Smith verschijnt op 1 mei.

Facebook / Instagram / Website 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

902 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sam Smith – “Love Me More”

Dat het tegenwoordig niet allemaal kommer en kwel hoeft te zijn bewijst Sam Smith met hun eerste nieuwe single sinds 2020. Na…
AlbumsRecensies

OneRepublic – Human (★★★½): Introspectieve altpop die wil inspireren en emotioneren

Het is intussen acht jaar geleden dat OneRepublic sterren telde. “Counting Stars”, vanop hun derde album Native, mag zich met meer dan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sam Smith - "The Lighthouse Keeper"

Amper een maand na het verschijnen van Love Goes is Sam Smith er opnieuw, maar deze keer met iets anders dan dat we…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.