LiveRecensies

Georgia @ Ancienne Belgique (AB Club): Onewomanshow

©CPU – Chris Stessens

De Britse zangeres Georgia is ervan overtuigd dat muziek mensen samenbrengt en dat kwam ze gisteren in de AB bewijzen. Heel wat mensen waren opgedaagd om de albumvoorstelling van de dertigjarige artieste in levende lijve mee te maken. Afgelopen zomer opende ze Rock Werchter helemaal in haar eentje en met een iets uitgebreidere onewomanshow trekt ze nu door Europa. Op haar nieuwe album Seeking Thrills zoekt ze naar sensatie, en net dat sensatiemoment overheerste ook op het dansbare feestje waarvoor Georgia zorgde.

De jonge Brusselse zanger BRYN zag gisteren een droom in vervulling gaan, want naar eigen zeggen stond hij zelf al ettelijke keren in de zaal om naar zijn favoriete artiesten te kijken. Het was dus een grote avond voor het jonge talent, dat nog maar twee singles uitbracht. De productie van zijn nummers is zeker niet slecht, maar zijn vocale capaciteiten laten het soms afweten, waardoor het geheel iets te vaak off key overkomt. In tragere nummers zoals “Prettiest Boy” was het zoeken naar de goede noten, maar in de uptempo nummers stond hij al sterker in zijn schoenen. Er is nog wat werk aan de winkel, maar net dat maakt het ook charmant. Sympathiek is hij in ieder geval en charisma heeft hij ook in overvloed.

Het compacte podium van de AB Club was goed gevuld met Georgia’s opstelling van instrumenten, en zo was er haast geen plek voor andere muzikanten naast haar. Dat heeft ze ook niet nodig, want buiten bassen en een simpele backingtrack, zorgt ze helemaal in haar eentje voor de rest. Met “24 Hours” drumde ze er al snel op los en zorgden de stevige bassen voor een extra boost. Niet veel later volgde “Never Let You Go”, een nummer dat alle ingrediënten bevat om een echte dansklassieker te worden. Het pittige nummer was ook live spicy genoeg om voor een intens warm gevoel te zorgen.

Georgia is wat ons betreft op haar best als ze ietwat meer punk in haar nummers steekt. “Ray Guns” of “Feel It” hebben dat speciale ruwere kantje, wat in de AB nog meer tot zijn recht kwam door ietwat spannendere zanglijnen dan in de oorspronkelijke studioversie. Het moet niet altijd perfect en uitgebalanceerd zijn om binnen te komen en dat weet Georgia ook. Zij zocht meermaals het contact met de aanwezigen en gebruikte elke gelegenheid om het overwegend volwassen publiek aan te sporen om wat meer te bewegen en de dansbenen ten strijde te sturen.

Tijdens het maken van het nieuwe album was de Britse ontzettend geïnspireerd door de Berlijnse clubscene, wat ze in haar nummers ook probeert te weerspiegelen. “The Thrill” had duidelijke invloeden uit techno en ook de extra lange versie van “Started Out” liet het energiepeil aanzienlijk stijgen. Uiteraard had haar grootste hit “About Work The Dancefloor” het minst aansporing tot dansen nodig, maar de afsluitende Kate Bush-cover van “Running Up That Hill (A Deal With God)” was toch wel een van de beste momenten van Georgia’s eerste Belgische headlineshow.

Na een bondige vijfenvijftig minuten op het podium, trok de Britse multi-instrumentaliste de coulissen weer in. Ondanks dat ze al twee albums heeft uitgebracht, waarvan we uit haar debuut enkel “Nothing Solution” kregen, was het dus eerder een korte beurt die absoluut naar meer smaakte. Georgia’s hoofddoel tijdens concerten is mensen samenbrengen en gezamenlijk laten dansen. In dat opzet is ze dan ook meer dan geslaagd, want gedanst werd er. De set zat goed in elkaar met op de juiste momenten een uitspatting of een rustiger moment. Een onewomanshow om naar op te kijken!

Setlist:

24 Hours
Ray Guns
Never Let You Go
Feel It
Nothing Solutions
The Thrill
About To Work The Dancefloor
Started Out
Ultimate Sailor
Running Up That Hill (A Deal With God)

1208 posts

About author
Certified pop-slet
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gorillaz feat. Peter Hook en Georgia - "Aries"

Damon Albarn surfte voor het eerst op de radiogolven in 1990 en bracht het jaar erop een eerste album uit met Graham…
LiveRecensies

Rex Rebel @ AB Club: Wat harder schommelen en dan komt het goed

Sam Bettens, Reinout Swinnen en Wim Van der Westen waren enkele jaren geleden voor de zoveelste keer druk aan het touren met…
LiveRecensies

Noémie Wolfs @ Ancienne Belgique (AB Club): Zwoelste comeback van het jaar!

Noémie Wolfs is weer helemaal terug van weggeweest. In een ver verleden stond ze nog bekend als de zangeres van Hooverphonic, maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.