Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single School Is Cool – “Things That Don’t Go Right”

Het is ondertussen al tien jaar geleden dat School Is Cool Humo’s Rock Rally won. Het is misschien een cliché, maar wat daarna volgde, werd een stukje Belgische muziekgeschiedenis. De band vierde eind vorig jaar dan ook dat ze een decennium lang de hitlijsten kleurt en laat het net dat zijn waar Johannes Genard en de zijnen zo goed in zijn: kleur geven aan de Belgische muziekscène. De laatste langspeler Good News is intussen verleden tijd, want de band heeft helemaal niet stilgezeten. Samen met hun comebacksingle “Close” – dat overigens een dikke hit werd – vond School Is Cool zichzelf helemaal opnieuw uit. We kregen een vernieuwende sound te horen, die deed terugdenken aan zowel Arcade Fire als The War On Drugs als Bruce Springsteen. De verwachtingen lagen dus hoog, maar de band lost die met gemak in op de titeltrack van hun aankomende album Things That Don’t Go Right.

“Things That Don’t Go Right” klinkt zowel vrolijk als mysterieus. De exotische percussie en de Oosterse instrumenten zorgen voor een zwoele sfeer. De oeh’s in de refreinen zorgen er dan weer voor dat het nummer zich snel in je hoofd nestelt. De single duurt een dikke zes minuten en bouwt dan ook gestaag op naar een hoogtepunt. Na zo’n vier minuten hebben we de intro gehad en verandert het tempo. De gitaren nemen het over van de drums en cimbalen en we komen in een lichte eighties sfeer terecht, waarin alles kan en alles mag. Tientallen instrumenten, waaronder ook een hoop blazers, worden langs alle kanten in onze oren gepompt en het tempo blijft maar versnellen totdat we zelfs een instrumentale solo van een goeie drie minuten te horen krijgen waar onze monden van open vallen. De band is duidelijk terug van weggeweest en beukt met “Things That Don’t Go Right” op de deur van de hitlijsten. Geen The War On Drugs 2.0 deze keer, maar een vernieuwend School Is Cool, waarin genres door elkaar lopen en de focus op het muzikale ligt. Zo hebben we het graag.

Things That Don’t Go Right verschijnt op 8 maart en dat viert School Is Cool op 16 april in Charlatan, op 18 april in Trix en op 24 april in de Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Holy Hannah - "Human Touch"

‘Een beeld zegt meer dan duizend woorden’, een gezegde dat zo versleten is als dat de straat oud is, maar daarom niet…
InstagramLiveRecensies

Live /s Live 2023 (Festivaldag 1): België boven

Na die ellendige coronapauze leken de nieuwe festivals vorig jaar wel als paddenstoelen uit de grond te schieten. Sommige zijn even snel…
InstagramLiveRecensies

School Is Cool @ Het Depot: Energiepiek van begin tot einde

Als we over een tijdreismachine beschikten, dan zouden we gerust eens een legendarisch concert ergens in de jaren tachtig willen bijwonen. Tot…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.