Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single School Is Cool – “Close”

School Is Cool is tegenwoordig goed op dreef. De band vierde afgelopen maand haar tienjarig bestaan en bracht om die reden ook een livealbum uit. We waren zelfs bijna vergeten hoeveel hits de band al wel gescoord heeft. “Warpaint”, “New Kids in Town”; noem maar op. Twee jaar na hun laatste plaat Good News, is de band terug met nog beter nieuws. Na maandenlang intensief werken in de studio, zijn ze klaar om aankomende lente een nieuw album de wereld in te sturen. “Close” is alvast een voorsmaakje dat ons doet uitkijken naar meer.

Bij het horen van de nieuwste van School Is Cool is het bijna onmogelijk om niet de vergelijking te maken met Bruce Springsteen én Arcade Fire. Als dat geen compliment is! De zachte gitaren bouwen op naar de refreinen, waarin de stemmen Johannes Genard en Hanne Torfs elkaar meer dan perfect aanvullen. Er hangt een uiterst vrolijke sfeer doorheen het nummer, wat zeker te maken heeft met de vrolijke synths en catchy drum. “Close” klinkt extreem internationaal en wordt vast en zeker een dikke hit. School Is Cool heeft zich helemaal heruitgevonden en daar zijn wij maar al te blij om!

Things That Don’t Go Right verschijnt op 8 maart en dat viert School Is Cool op 16 april in Charlatan, op 18 april in Trix en op 24 april in de Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Holy Hannah - "Human Touch"

‘Een beeld zegt meer dan duizend woorden’, een gezegde dat zo versleten is als dat de straat oud is, maar daarom niet…
InstagramLiveRecensies

Live /s Live 2023 (Festivaldag 1): België boven

Na die ellendige coronapauze leken de nieuwe festivals vorig jaar wel als paddenstoelen uit de grond te schieten. Sommige zijn even snel…
InstagramLiveRecensies

School Is Cool @ Het Depot: Energiepiek van begin tot einde

Als we over een tijdreismachine beschikten, dan zouden we gerust eens een legendarisch concert ergens in de jaren tachtig willen bijwonen. Tot…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.