Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Commander Spoon – “Babiroussa”

Commander Spoon heeft een hart voor jazz en schijnbaar voornamelijk voor diens mogelijkheid tot beheerste hectiek. De vier Brusselaars voeren een balansoefening uit en blijken ervaren turners zonder vrees. Ze blenden finesse, toegankelijkheid, warmte, onstuimigheid, experiment en gekkigheid tot overheerlijke en gladde sapjes die je een jazzrush geven, je gevoel van verzadiging uitschakelen en wat ons betreft onophoudelijk mogen toestromen. Goed nieuws, want binnenkort – op 21 februari – komt debuutalbum Spooning eraan. Daarvan kregen we al leadsingle “Jazzclub” te horen en vandaag is het tijd voor de tweede single van die nu al veelbelovende plaat.

“Babiroussa” is niet alleen een heerlijke luisterbeurt, het is ook onderhoudend voor je dierenkennis. Een babiroessa mag dan niet bepaald het meest elegante dier zijn dat er rondloopt, toch houdt Commander Spoon het soepel en subtiel op de song. Tegelijkertijd wordt alles getekend door een zekere woeligheid en kunnen we ons de wroetende, varkensachtige hoefdiertjes al levendig inbeelden. Het viertal had duidelijk geen zin om een voor de hand liggende structuur of sfeer aan te houden, want de wendingen zijn talrijk en de daaruit volgende hoogtepunten even groot in aantal. Het beste van al is dat Commander Spoon alle kleuren en facetten naadloos aan elkaar soldeert en ruimte houdt voor hartverwarmende passages, eerder dan het kot roekeloos op stelten te zetten. De muzikanten beheersen hun geschifte vak.

Op 13 februari staat Commander Spoon in Het Depot in Leuven tijdens het COOL Festival. Op 19 maart is het de beurt aan de Ancienne Belgique en op 28 maart staan ze met Glauque op OLT Club in OLT Rivierenhof. Op 24 april staan ze in KAAP samen met Mattias De Craene.

Facebook Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Couleur Café 2022 (Festivaldag 2): Regen in de lucht en zon op het podium

Na een nacht en voormiddag rust opende het Ossegempark gisteren weer de deuren voor de tweede dag van Couleur Café. Het druilerige…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2020

Nadat we jullie eerder al 25 fantastische Belgische albums van afgelopen jaar voorstelden, gaan we nu op zoek naar 30 heerlijke singles…
LiveRecensies

Commander Spoon, schntzl & Schroothoop @ Gent Jazz 1.5: Muzikale variatie en een dosis gebabbel

Jazz kan worden gebracht door slechts één pianist of door een grote band. Vandaag kregen we op Gent Jazz drie bands te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.