Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Commander Spoon – “Jazzclub”

De Brusselaars van Commander Spoon zijn een onderdeel van de bruisende Belgische jazzscène. Het viertal beschouwt genre-onderscheidingen als Legoblokken om in het wilde weg constructies mee te bouwen en die vervolgens even enthousiast weer te slopen en te mengen met iets nieuws. Met andere woorden, Commander Spoon is jazz met heel wat scherpe kanten en zo hebben we het graag. In eigen beheer brachten ze al verschillende ep’s uit en dit jaar komt de eerste langspeler eraan onder de vleugels van WERF Records. Commander Spoon heeft alles (of dan toch vooral hun lepels) uit de kast gehaald voor Spooning, waar we vandaag de leadsingle van te horen krijgen.

“Jazzclub” is niet het easy-going, beeldende deuntje dat je te horen zou krijgen in een eerder toegankelijke jazzclub. Commander Spoon heeft duidelijk iets helemaal anders in gedachten, want het gaat er allesbehalve braafjes aan toe. De song begint met een soort sample, die opgevolgd wordt door geagiteerde blazermelodieën. Wanneer de drum invalt, wordt het nummer pas echt een bijzondere mélange tussen hiphop en jazz, die zodanig goed werkt dat “Jazzclub” gerust nog een pak langer had mogen doorgaan. Commander Spoon zit vol levendigheid en durf, en onze eerste indruk van Spooning is vooral dat gezellig spoonen er niet in zal zitten.

Vanavond staat Commander Spoon in Flagey in het kader van Brussels Jazz Festival, maar de tickets zijn al allemaal de deur uit. Herkansingen vinden plaats op 13 februari in Het Depot in Leuven tijdens het COOL Festival en op 24 april in KAAP samen met Mattias De Craene. Meer concertdata volgen wellicht.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Couleur Café 2022 (Festivaldag 2): Regen in de lucht en zon op het podium

Na een nacht en voormiddag rust opende het Ossegempark gisteren weer de deuren voor de tweede dag van Couleur Café. Het druilerige…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2020

Nadat we jullie eerder al 25 fantastische Belgische albums van afgelopen jaar voorstelden, gaan we nu op zoek naar 30 heerlijke singles…
LiveRecensies

Commander Spoon, schntzl & Schroothoop @ Gent Jazz 1.5: Muzikale variatie en een dosis gebabbel

Jazz kan worden gebracht door slechts één pianist of door een grote band. Vandaag kregen we op Gent Jazz drie bands te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.