LiveRecensies

Ivy Falls @ Handelsbeurs: Krachtig en ontwapenend tegelijkertijd

Ivy Falls, de band rond zangeres Fien Deman, bracht in november van vorig jaar een nieuwe ep The Light uit. Gisterenavond kwamen ze die voorstellen in de handelsbeurs in Gent, in samenwerking met Democrazy. Om het volk in de juiste mood te brengen, deden ze beroep op Walther om te openen.

De Gentse indieband Walther stond na een goed jaar nog eens op het podium. Met twee waren ze deze keer: zanger en gitarist Hannes Walther Cuyvers en zangeres en pianiste Lani Pellegrini. Dat het al een tijdje geleden was dat het duo samen een optreden gaf, was absoluut niet te merken. Ze brachten een ingetogen, aangename set, met zowel wat nieuwe alsook oude nummers. Wanneer de twee samen in duet gingen, werd het helemaal stil in de Handelsbeurs: een mooi begin van de avond.

Dan was het de beurt aan Fien Deman en co. Beginnen deden ze met “Overnight”, een nummer van op die nieuwe ep The Light. Het klinkt van bij het begin meteen heel dromerig en poppy. De synthesizers die Ivy Falls kenmerken, vullen de hele ruimte en de stem van Fien Deman klinkt langs de ene kant heel helder en krachtig en langs de andere kant werkt ze zo ontwapenend. Misschien daarom dat het publiek wel aan de grond genageld leek te staan. Wat meer en wat langer applaus had echt wel gemogen. Ze verdienden het.

Hier en daar bracht Ivy Falls ook een nummer vanop de vorige ep Mean Girls. We bleven in dezelfde vibe. “Gold” sprong er voor ons wel een beetje uit. De elektronische drumgeluiden in combinatie met een heel catchy refrein maakte het heel herkenbaar. Het equivalent van “Gold” vinden we op The Light terug als “City”, met een mega coole synthesizer die visueel weerspiegeld leek te worden door een grote laser die door de zaal zweefde.

Hoewel Fien tijdens de intermezzo’s redelijk verlegen leek, werkte de frontvrouw van Ivy Falls die verlegenheid volledig weg wanneer ze begon te zingen. Ze straalde een natuurlijk charisma uit en wist de aandacht van iedereen in de zaal helemaal naar zich toe te trekken. Ook haar band, bestaande uit Trui Amerlinck aan de bas, Simon Raman aan de drums en gitarist en toetsenist Jasper Morel, leverde zeer strak werk af, maar de hoofdprijs ging gisterenavond toch naar Fien zelf.

We kregen ook een cover te horen. Eentje van Okay Kaya ‘die ge sowieso niet gaat kennen’. Ons kan je natuurlijk niet onderschatten, maar voor het merendeel van de zaal was dit waarschijnlijk het geval. Voor deze cover maakte ze gebruik van een Q-chord, een soort van elektronische muziekcomputer. Het klinkt fancy, maar is naar eigen zeggen ‘kei gemakkelijk’. “Ascend And Try Again” klonk eigenlijk ook heel fancy. Deman heeft duidelijk een erg herkenbaar stemgeluid dat perfect op de radio past.

The Light is een dromerige ep, waarin Fien Deman ons weet mee te slepen in haar wereld. Ook live lukte dat en staat ze er. Uitkijken dus naar de toekomst; we mogen nog veel verwachten van Ivy Falls. Wie haar in de zeer nabije toekomst al aan het werk wil zien, kan op 4 februari terecht in Het Depot, waar ze opnieuw The Light ep zal voorstellen.

Setlist:

Overnight
Twelve
City
Silver
Fold
Gold
Ascend and Try Again (Okay Kaya cover)
Thunder
Dream
Fight Me
Bottles
The Light

Related posts
AlbumsRecensies

Walther - Time ep (★★★½): Dromerige, elektrische folk voor in de Rotonde

Een tweede naam: sommige mensen hebben het, andere niet. Sommige mensen schamen zich voor hun tweede naam terwijl anderen er dan weer…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Walther – “The Real Way”

Wie dacht dat de muzikale nieuwtjes voor vandaag al op waren, die hebben zich vergist. De Gentse formatie rond Hannes Walther Cuyver…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ivy Falls - "Thunder"

Ivy Falls was een van de namen op de affiche van ons eerste Dansende Beren Festival, maar inmiddels stond ze ook al…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.