LiveRecensies

Eefje de Visser @ Charlatan: Bitterzoete intimiteit

©CPU – Ymke Dirikx

Amper een week geleden kwam de Nederlandse Eefje de Visser met haar nieuwste album. De zangeres kreeg de moeilijke taak om een waardige opvolger te maken van Nachtlicht, dat lovende kritieken kreeg en haar veel fans won. In het interview dat we in aanloop naar haar nieuwe plaat met haar afnamen, zei ze dat ze dichter bij haar doel komt: internationaal gaan met haar Nederlandstalige muziek. Wij stelden het na het beluisteren van de nieuwe plaat al alvast mogelijk dat de Nederlandse met dat album buiten onze taalgrenzen zal optreden. Bitterzoet kreeg van ons vier sterren; bijgevolg konden we niet wachten om Eefjes nieuwste nummers ook live te horen.

Vanavond stelde Eefje haar nieuwe plaat voor aan de Gentse Charlatan, en dat zou ze solo doen. We schrokken toen er tijdens opener “Terug” plots wel een band te horen was. Eefje speelde zelf gitaar, maar de andere instrumenten werden vertolkt via een tape. Het kwam wat vreemd over om de muziek te horen, maar niet te zien, en bij momenten hadden we het optreden liever zonder gehad.

“Controle” werd wél volledig solo gebracht en was dan ook een van de hoogtepunten. Eefje toonde niet alleen dat het nummer overeind blijft staan met enkel een gitaar, maar zette ook haar vocale capaciteiten wat meer in de kijker. Hetzelfde gold voor haar cover van het geniale “Running Up That Hill” van Kate Bush, die ze eerder al voor Studio Brussel bracht.

Vervolgens verscheen de onzichtbare band opnieuw voor onder andere “Oh” en “Zwarte Zon”. Met deze nummers wist Eefje zeker en vast te overtuigen en er werd hier en daar een beetje gedanst. Na zeven nummers kwam er al een einde aan de set, wat zeer jammer was aangezien de zangeres steeds meer wist te overtuigen. Bovendien kwam “Bitterzoet” niet eens aan bod, de titeltrack van de plaat die ze voorstelde.

We hadden honger naar meer, maar Eefje had niet meer voorbereid. De Charlatan viste naar een bisnummer door wat titels te roepen in de hoop dat de Nederlandse ze op haar eentje kon spelen, en bij “Staan” was het raak. Eefje schitterde en maakte duidelijk dat ze geen onzichtbare band nodig heeft. Als het van ons afhing had ze de opgenomen band thuis mogen laten en mocht ze heel de show solo slim spelen. 

Setlist:

Terug
Scheef
Controle
Ongeveer
Running Up That Hill (Kate Bush cover)
Oh
Zwarte Zon
De Parade

Staan

 

1185 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eefje de Visser - "Vlammen"

‘In mijn hoofd, in mijn dromen’ weergalmt “Heimwee” al enige tijd. De terugkeer van Eefje de Visser was er een waar menig…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eefje de Visser - "Heimwee"

Het is intussen ruim een jaar geleden dat Eefje de Visser in een afgeladen Ancienne Belgique het slotconcert van de Bitterzoet-tournee gaf….
LiveRecensies

Bumble B. Boy @ Charlatan: Rammelen met de korven

Bumble B. Boy is de artiestennaam van Nederlander Tom Harden. Afgelopen zomer maakte het project van de man naam op verschillende Nederlandse…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.