Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Noémie Wolfs – “Wake Me Up” & “Notorious”

© Victor Pattyn

Noémie Wolfs is helemaal terug van weggeweest. In een vorig leven was ze nog de vrouwelijke stem in Hooverphonic, maar die band heeft ze achter zich gelaten. Sinds ze bij Universal tekende, bracht ze al een debuutplaat Hunt You op de markt, maar eind vorig jaar brak voor de zangeres een nieuw tijdperk aan. Comeback-single “On The Run” werd een hitje, ze mocht elke week een cover spelen op StuBru en verzorgde het voorprogramma van Duncan Laurence in een uitverkochte Trix. Het is het begin van iets moois, want op 21 februari verschijnt Noémies langverwachte tweede plaat Lonely Boy’s Paradise en dat viert ze met een show in de AB en twee nieuwe singles.

Op “Wake Me Up” trekt Noémie de speelse lijn van “On the Run” door. Het nummer bevat wat alternatieve elementen die al snel aan Balthazar doen denken. Het is een catchy single, waarop een leuke baslijn de hoofdrol speelt, afgezien van de zang dan. Noémie gaat in de refreinen de hoogte in en zorgt voor een makkelijk te onthouden tekst, die snel in je hoofd blijft hangen. Doorheen het nummer komen er af en toe wat exotische instrumenten piepen, die voor een zwoele zomerse sfeer zorgen. Een meer dan smakelijke opvolger voor “On the Run” dus, want de nieuwe weg die de zangeres is ingeslagen, is er zowel eentje voor de fans van vrolijke indie als melancholische pop.

Op “Notorious” klinkt de zangeres dan weer wat donkerder. De catchy bassen klinken hier eerder zwaar en de afwisseling tussen hoge en lage tonen van de piano zorgen voor een mysterieus effect. Ook hier dus een zwoele sfeer, die ons terug doet denken aan zowel Balthazar als pakweg Lana Del Rey. Na een goeie drie minuten breekt de spreekwoordelijke instrumentale hel los. Een leuk gitaartje neemt het over en af en toe krijgen we flarden van een schreeuw te horen. Daarna vloeit alles mooi samen en krijgen we een herhaling van de tracktitel, wat het nummer tot een hoger level brengt. Alles valt dan terug uit elkaar en de bassen en het herkenbare fluitje nemen het nummer terug in handen. Opnieuw twee uiterst straffe singles dus, die ons meer dan benieuwd maken naar de rest van de plaat.

Op 7 maart stelt Noémie haar tweede plaat voor in de Ancienne Belgique. Op verschillende tryouts liet ze al zien, dat die show een echte aanrader wordt.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

1695 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2021FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2021 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
LiveRecensies

Tessa Dixson & Noémie Wolfs @ Ancienne Belgique (AB): Licht aan het einde van de tunnel

Het zat niet mee voor Tessa Dixson. Haar verrassende debuutalbum Genesis verscheen net voor de eerste lockdown, maar op de officiële releaseshow moesten…
InstagramInterviewsUitgelicht

Interview Noémie Wolfs: 'Het is bullshit dat een lied van vijf minuten te lang is voor op de radio'

Het is vandaag exact een jaar geleden dat Noémie Wolfs haar tweede soloalbum uitbracht. Op Lonely Boy’s Paradise vinden we ondertussen met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.