InstagramLiveRecensies

Duncan Laurence @ Trix: Terechte winnaar

©CPU – Stijn Verbruggen

Duncan Laurence ademde altijd al muziek en was steeds vastberaden om verder te gaan in de muziek. In 2013 vormde hij zo onder andere een band, een jaar later nam hij deel aan The Voice Of Holland, maar winnen deed hij de wedstrijd niet. Toch had zijn coach Ilse DeLange een goed gevoel over zijn toekomst en bleef ze hem steunen. Dit jaar kwam dan de grote doorbraak met zijn selectie voor het Eurovisie Songfestival voor Nederland en zo trok hij naar Israël om zijn land te vertegenwoordigen. Hij keerde als winnaar van de grootste liedjeswedstrijd ter wereld naar huis en reist sindsdien voortdurend rond. Momenteel is hij op zijn eerste Europese tour en zo staan er ook twee haltes in de Trix gepland. We waren bij zijn eerste Belgische show en zagen er heel veel potentieel.

De zaal stond nagenoeg helemaal vol voor Noémie Wolfs, die de twee avonden als voorprogramma fungeert. Wolfs heeft haar tweede album recent afgewerkt en bracht een halfuur lang samen met haar partner in crime Simon Casier al een voorsmaakje van wat we van haar tweede album kunnen verwachten. Het duo had niet veel moeite nodig om het publiek geboeid gekrijgen, want de nummers staan al stevig in hun schoenen. Het blijft verbazend wat voor noten Wolfs kan zingen en zo werden we in afsluiter “Lonely Boys Paradise” helemaal stil. Een zeer goede beurt van Noémie Wolfs.

©CPU – Stijn Verbruggen

Een bijzonder lange gitaarintro rekte wat tijd vooraleer de man van de avond het podium opkwam. Met het royale “Kings” zette Duncan Laurence dan de deuren van zijn paleis op een kiertje. Van zodra de hele band in actie kwam en Duncan nog eens extra uithaalde, gingen de deuren dan helemaal open en ontdooide het publiek ook wat. Het daaropvolgende “Strangers” is daadwerkelijk op zijn lijf geschreven en past perfect bij zijn stemtimbre en de muzikale weg die hij in de toekomst wil inslaan.

Veel muziek heeft Laurence nog niet uit en zo kregen we tien gloednieuwe nummers te horen die nog niet gereleaset zijn. Meestal is dat een groot struikelblok voor artiesten, maar bij de Nederlandse zanger vormde dat geen enkel probleem. Zijn nummers zijn radiovriendelijk, kennen een fijne opbouw en liggen allemaal in dezelfde lijn. Dat laatste viel vooral op van zodra Duncan het tempo wat verhoogde. “Ice Age” en “Lighthouse” waren vrijwel identiek hetzelfde en ook het iets meer dance-georiënteerde “Dear Nothing” leek wel ontzettend hard op de eerder genoemde nummers. Als je kookt volgens een bepaald recept en een klein ingrediënt verandert, ga je nog steeds gelijkaardige gerechten bekomen, die desalniettemin even lekker kunnen blijven.

©CPU – Stijn Verbruggen

We waren aangenaam verrast door de stemcapaciteiten van Duncan Laurence, want die bleef telkens weer opnieuw verbazen. In de gitaarballade “My Memory Hates Me” en de tranentrekker “Dry Your Eyes” werden we omvergeblazen door zijn aangename falsetto in de hoge alsook lage tonen. Bij momenten deed zijn stem ons zelfs wat denken aan die van Sam Smith en dat is zeker een compliment. Hoogtepunt van de set was echter zijn nieuwe single “Love Don’t Hate It”, waarin de band zijn ding kon doen en Duncan zijn stem nog eens liet schitteren.

©CPU – Stijn Verbruggen

“Arcade”, waarmee hij het Songfestival won, was natuurlijk het moment waarnaar het grootste deel van het publiek het meest uitkeek en zo werd er ook vanzelfsprekend meegezongen. Duncan Laurence heeft er zijn grote doorbraak mee gevierd en terecht ook, want onze Noorderbuur heeft wel degelijk heel wat talent. Zijn stem heeft iets speciaal, hij staat goed op een podium en zijn nummers zijn allemaal wel aangenaam om naar te luisteren, maar klinken misschien nog iets te veel hetzelfde. Mits er nog wat aan de nummers gesleuteld wordt, zien we hem nog verder groeien als artiest. Een terechte winnaar van de grootste muziekcircus ter wereld.

Fan van de foto’s? Op onze Instagram zijn er nog meer beelden te vinden. Volgen is de boodschap!

1860 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Noémie Wolfs @ Het Depot (Foyer): Eclectische groove

Platenwinkel Bilbo heeft onlangs definitief de deuren gesloten, maar Leuven heeft nog altijd Het Depot als een epicentrum voor muziekliefhebbers. Gisteravond streek…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Zimmerman - Love Songs (★★★½): Om onvermijdelijk bij te smelten

De lange pauze die Balthazar vorig jaar besloot in te lassen, genereert ruimte voor de zijprojecten van de kernleden. ‘Bij Balthazar spelen…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tors - "Happy Enough"

Als een relatief onbekende band is het soms fijn om ergens als voorprogramma te staan om zo toch op te vallen, ondanks…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.