Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Westerman – “Blue Comanche”

Het was opvallend rustig geworden rond Westerman. In 2018 kon de Brit nog hoge ogen werpen met de ep Ark en een voortreffelijke show in Trefpunt te Gent, maar afgezien van het nummer “Kathy’s Song” bleef het vorig jaar heel stil rond Westerman. Hij tekende onlangs bij Play It Against Sam en zijn eerste album lijkt ook zo goed als klaar te zijn. Met zijn zachte indiefolk schopte hij het ook al tot op het gerenommeerde YouTube-kanaal Colors en ondertussen hebben een aantal nummers van hem al een aantal miljoen streams. 2020 zal hij dan ook veel meer van zichzelf laten horen en beginnen doet hij met “Blue Comanche”.

“Blue Comanche” was het lange wachten dubbel en dik waard. Zijn eigenzinnige indiefolksound is Westerman op het nieuwe nummer alvast trouw gebleven en toch hoor je ook dat de Brit een aantal stappen vooruit is gegaan. Het unieke stemgeluid zorgt weer voor de nodige melancholie en een dromerige sfeer. De synths en de gitaar krijgen op het einde nog wat ruimte om zich extra te ontplooien en dat rendeert. “Blue Comanche” is zo de nieuwste parel geworden in de discografie van Westerman en doet ons alvast uitkijken naar nog meer!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1414 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

35 albums die je misschien over het hoofd zag in 2020

Ondanks alle uitgestelde albums was ook het vreemde 2020 een releasemachine. De opgave om het bos door de bomen te blijven zien…
AlbumsRecensies

Westerman - Your Hero Is Not Dead (★★★½): Als de warme knuffel van een vriend

Westermans stijl heeft wat weg van eighties soft rock zoals we die kennen van Phil Collins en indietronica à la Caribou. Al…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Westerman - "Waiting On Design"

Het eerste album van Westerman verschijnt pas op 5 juni, maar dat weerhoudt de Brit niet om hier regelmatig nog een nieuw…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.