Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eefje de Visser – “Oh”

©CPU – Ymke Dirikx

2020 kan wel eens helemaal het jaar van Eefje de Visser worden. Na haar prachtige plaat Nachtlicht staat de Nederlandse zangeres voor de aartsmoeilijke opdracht om het op Bitterzoet minstens even goed te doen. Sinds haar samenwerking met Bazart op “Onder Ons” is ze eerder de poppy kant opgetrokken met veel elektronische invloeden. Dat konden we al horen op het mysterieuze “Zwarte Zon“, het donkere “Lange Vinnen” en het intrigerende “Bitterzoet“. Stuk voor stuk singles die ons enthousiast konden maken voor de nieuwe release die er binnen twee weken aan zit te komen. Met “Oh” lost Eefje vandaag een laatste voorproefje en dat klinkt wederom veelbelovend.

Dankzij de beats klinkt “Oh” al meteen meer uptempo dan de vorige singles die we te horen kregen. De piano en Eefjes stem doen de temperatuur stijgen en geven een dansbare touch aan de single. Op elk nummer dat we al te horen kregen van de plaat is de Nederlandse erin geslaagd om er een zweem van mysterie rond te hangen en dat is deze keer niet anders. De melancholie op de achtergrond houdt de strakke beat mooi in evenwicht en hoewel het nummer een dikke vier minuten duurt, wordt het nooit saai, ook niet wanneer het in de laatste minuut nog even instrumentaal verder kabbelt. Van alle singles die we al te horen kregen van Bitterzoet klinkt deze het meest poppy. Het zou het ons dan ook niks verbazen als dit nummer op de radio blijft plakken.

Eefjes vierde album Bitterzoet verschijnt 27 januari. Die plaat stelt ze op 14 maart in Hasselt en op 19 maart in een uitverkochte Ancienne Belgique voor.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eefje de Visser - "Vlammen"

‘In mijn hoofd, in mijn dromen’ weergalmt “Heimwee” al enige tijd. De terugkeer van Eefje de Visser was er een waar menig…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eefje de Visser - "Heimwee"

Het is intussen ruim een jaar geleden dat Eefje de Visser in een afgeladen Ancienne Belgique het slotconcert van de Bitterzoet-tournee gaf….
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

België boven op Rock Werchter 2024 met o.a Brutus, J. Bernardt en BLUAI!

Het is de ‘Week van de Belgische Muziek’ en dat laat Rock Werchter niet onopgemerkt passeren. Vandaag voegt de organisatie immers een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.