Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Eefje de Visser – “Zwarte Zon”

No pressure, maar Eefje de Visser staat in 2019 voor een aartsmoeilijke taak: haar derde plaat opvolgen. We waren al fan van De Koek en Het Is, waarop ze zich ontpopte tot een beloftevolle singer-songwriter, maar Nachtlicht is zo’n uiterst zeldzame flikkering van muzikale perfectie die we mee willen nemen tot in de eeuwigheid. Het behoeft geen kanttekening dat we dan ook bijna van onze stoel vielen toen de Nederlandse nieuw werk aankondigde.

Vandaag wordt eindelijk het eerste tipje van de sluier opgelicht. “Zwarte Zon” opent met Eefjes herkenbare, rijk geharmoniseerde zang en neemt rustig zijn tijd om op gang te komen. Piano en synths vervoegen langzaam het arrangement. Pas een minuut later zwaait ze de deur volledig open. Het nummer gaat door een aantal verschillende fases, die naar het einde toe allemaal samenkomen, wat voor een mooie climax zorgt. De vele met elkaar verweven zanglijnen tillen de energie nog een niveau hoger.

Alles wijst erop dat Eefje zich voor haar nieuwe plaat meer dan ooit door de popmuziek van het moment heeft laten inspireren. “Onder Ons”, haar duet met Mathieu Terryn van Bazart, klinkt niet erg veraf. De wat platte instrumentals waar die groep zich soms aan bezondigt liggen echter ver buiten bereik. Zoals we van Eefje gewend zijn weet ze haar invloeden op een interessante manier te verwerken in haar muziek om er iets origineels mee te maken. “Zwarte Zon” klinkt mysterieus en nieuw, maar tegelijk als thuiskomen. Wat de rest van haar nieuwe plaat zal bieden is een nog groter mysterie, maar na deze single zijn we alvast voorzichtig enthousiast.

Eefje de Visser staat vrijdag 16 augustus op Pukkelpop. Tickets zijn nog te verkrijgen.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

14 juni 2019

About Author

Lyra muziek is cool. • luisterlog: last.fm/user/lyramsr


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief