Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Eefje de Visser – “Lange Vinnen”

De nieuwe plaat van Eefje de Visser staat gepland voor begin volgend jaar, en op basis van het zwoele “Zwarte Zon” liggen onze verwachtingen alvast hoog. Voor de opvolger van het meesterlijke Nachtlicht heeft de Nederlandse zich duidelijk opnieuw heruitgevonden, gezien een nieuwe wind van pop- en r&b-invloeden door haar recente songs waait.

Nieuwe single “Lange Vinnen” bouwt verder op de sound van “Zwarte Zon”, maar gaat iets meer de elektronische toer op. We horen een donkerder, door bassen gedomineerd geluid, ter ondersteuning van een song die iets langer nodig heeft om op gang te komen. Wanneer dat uiteindelijk toch gebeurt is het effect wondermooi; de sensuele samenzang in het refrein, op een warm bed van dromerige synths, heeft een betoverend effect. De outro had voor ons iets langer en explosiever gemogen, maar de rest van het nummer zit subliem in elkaar en doet ons uitkijken naar meer van wat deze nieuwe elektro-Eefje te bieden heeft.

Toegegeven, er stonden op Nachtlicht heel wat nummers die iets meer indruk maakten dan “Lange Vinnen”, maar de betovering is desalniettemin nog niet uitgewerkt. Wie de locatie van dit illustere zwembad kent, mag ons gerust de juiste richting uit wijzen.

Eefje de Visser staat vandaag nog op Pukkelpop, en doet op 19 maart volgend jaar de Ancienne Belgique aan.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

16 augustus 2019

About Author

Lyra muziek is cool. • luisterlog: last.fm/user/lyramsr


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief