Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single OPROER – “Blind Luck”

De voorbije maanden bracht OPROER al vier singles uit. Uitgerekend op oudejaarsavond gooiden ze er “Blind Luck” bovenop. De Aalsterse twintigers werkten in totaal aan negen singles, waarvan er binnenkort nog vier zullen verschijnen. Ze zijn volop aan het sleutelen aan hun sound en tasten daarbij hun eigen grenzen af. Als gevolg waren de eerdere singles, waaronder “To The Bone” en “Corner Of Your Eye“, een staaltje van hun muzikale diversiteit.

Al vanaf het begin wordt duidelijk dat “Blind Luck” surfrock uitstraalt. De eerste riff, vrolijk en speels, wordt ingezet door gitarist Tijl De Vis. Al na enkele seconden pikt de rest van de band in, later volgt zelfs een heuse a capella bridge. Zanger Dries van der Schueren toont van de eerste noot tot de laatste, elk nummer opnieuw, dat hij de perfect fit is voor OPROER. Maar hoe belangrijk en goed de frontman ook is, zonder zijn vaste kompanen kan hij niet. “Blind Luck” steunt op de stevige bas en drum van Victor Van de Maele en Robbe Van Ael, terwijl Tijl De Vis en toetsenist Jérôme Pringiers hierop een perfecte aanvulling blijken.

Het jonge vijftal slaat met “Blind Luck” het straatje in van de surfrock en gaat een beetje heerlijk rondploeteren in de hemelsblauwe oceaan. Daarna keren ze, moe maar voldaan, terug naar hun hometown Aalst om samen te wachten op de release van hun volgende single.

Facebook

Related posts
LiveRecensies

Oproer @ Nieuwe Nor: Nog lang niet genoeg gehoord

Vlaamse bands zijn in goede handen in het Nederlandse Heerlen, zoveel moge duidelijk zijn. De voorbije maanden schitterden onder andere Warhaus, Crouch…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oproer - "Dreamer On A Leash"

Als Oproer hun 2023 zou moeten omschrijven, dan zijn we er zeker van dat het woord ‘episch’ zal vallen. Ze brachten hun…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single VENUES - "Unspoken Words"

VENUES is een posthardcore, alternatieve rockband uit Stuttgart die actief is sinds 2015, toen nog onder de naam Break Down A Venue….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.