Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single OPROER – “Corner of your Eye”

Vorig jaar introduceerden we OPROER aan het grote publiek. De wildebrassen met roots in Aalst en Gent wisten flink wat stof doen opwaaien met hun debuutsingle “Dolores”. De band timmerde in de tussentijd verder aan een stevige livereputatie en stoomde daarnaast negen nieuwe singles klaar. Elke maand zullen ze daarvan een nummer lossen en “Corner of your Eye” komt als eerste piepen.

“Corner of your Eye” start met een gezapige drumbeat en tikkende gitaaraanslag. Deze nervositeit wordt succesvol afgewisseld met gladde akkoorden die het nummer heel sinister maken. Dries Van Der Schueren bezingt minzaam maar dreigend zijn drang om het roofdier in zich naar boven te halen; de invloed van Jack White is duidelijk te horen in zijn stemgebruik. Geheel onverwacht is er de plotse breakdown die het nummer een bombastische balkanvibe geeft. Nog explosiever is het einde dat wordt ingezet met een venijnige riff. Het geheel klinkt donker, mysterieus, wulps, en toch catchy genoeg om het label ‘dansbaar’ te dragen.

Een nummer dat zich genregewijs duidelijk niet in een hokje laat duwen, en dat kunnen wij alleen maar toejuichen. Toch horen we een duidelijk Belgische stempel: Sir Yes Sir en Shht schieten bijvoorbeeld te binnen. Een simpele maar creatieve en expressieve videoclip geeft het nummer nog meer kracht en finesse. Hopelijk horen we dat de band met de volgende acht nummers even hard het experiment aangaat.

11 oktober 2019

About Author

Ik, Laurens Collier, muziekcriticus extraordinair


ONE COMMENT ON THIS POST To “Nieuwe single OPROER – “Corner of your Eye””

  1. Tom De Meijer schreef:

    Corner of your eye is een nummer dat al twee jaar oud is. Het was een schitterende ruwe diamant onder de oude bezetting van Oproer.
    Net als, inderdaad, Jack White, een minimum aan instrumenten en een maximum aan sound.
    Van die diamant zijn nu de hoeken eraf geproduced, de glans eraf geremastered
    Niks Jack White meer : Oproer is nu al vergane glorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief