Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single OPROER – “Corner of your Eye”

Vorig jaar introduceerden we OPROER aan het grote publiek. De wildebrassen met roots in Aalst en Gent wisten flink wat stof doen opwaaien met hun debuutsingle “Dolores”. De band timmerde in de tussentijd verder aan een stevige livereputatie en stoomde daarnaast negen nieuwe singles klaar. Elke maand zullen ze daarvan een nummer lossen en “Corner of your Eye” komt als eerste piepen.

“Corner of your Eye” start met een gezapige drumbeat en tikkende gitaaraanslag. Deze nervositeit wordt succesvol afgewisseld met gladde akkoorden die het nummer heel sinister maken. Dries Van Der Schueren bezingt minzaam maar dreigend zijn drang om het roofdier in zich naar boven te halen; de invloed van Jack White is duidelijk te horen in zijn stemgebruik. Geheel onverwacht is er de plotse breakdown die het nummer een bombastische balkanvibe geeft. Nog explosiever is het einde dat wordt ingezet met een venijnige riff. Het geheel klinkt donker, mysterieus, wulps, en toch catchy genoeg om het label ‘dansbaar’ te dragen.

Een nummer dat zich genregewijs duidelijk niet in een hokje laat duwen, en dat kunnen wij alleen maar toejuichen. Toch horen we een duidelijk Belgische stempel: Sir Yes Sir en Shht schieten bijvoorbeeld te binnen. Een simpele maar creatieve en expressieve videoclip geeft het nummer nog meer kracht en finesse. Hopelijk horen we dat de band met de volgende acht nummers even hard het experiment aangaat.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single OPROER - "Mad Affair"

Na een resem singles, een interessante passage op Humo’s Rock Rally én onze winsterslaapsessies, kroop ook OPROER in hun coronaschuilkelder. De heren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single OPROER - "Rosaline"

OPROER doet het alweer! Terwijl het vijftal furore maakt met een arsenaal aan genreoverschrijdende melodieën, diepen ze hun repertoire nog maandelijks uit….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single OPROER - "Captains"

De Aalsterse rakkers van OPROER zijn nog steeds bezig met hun grote charmeoffensief; na hun sterke passage op Humo’s Rock Rally vuren…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.