Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single OPROER – “To the Bone”

OPROER

OPROER klinkt strakker en vuiler dan ooit. De Aalsterse band bouwde de voorbije jaren aan hun repertoire en livereputatie, een vruchtbaar proces waarvan de resultaten nu duidelijk te zien zijn. Negen singles werden opgenomen, vier daarvan al vrijgegeven op evenveel maanden tijd. De eerste drie deden ons al watertandend uitkijken naar de rest, “To the Bone” doet daar nog een schepje bovenop.

OPROER is geen band van lange intro’s. Zonder veel boe of ba zet frontman Dries van der Schueren de eerste verse in, bijgestaan door een smerige gitaarriff, waarvan OPROER perfect hun handelsmerk kan maken. Begeleid door een strakke ritmesectie en af en toe onderbroken door percussiestukjes rapt Dries zich door het nummer. De dronende synths maken het nummer net dat tikkeltje voller, terwijl gitarist Tijl De Vis zijn vuile gitaarriffs afwisselt met iele, ietwat Oosterse invloeden. Een gewaagde combo, maar wel een steengoede.

Het jong vijftal gaat met “To the Bone” verder waar ze eindigden met “Get Get Get“. Ze gaan meer de raprocktour op, maar zonder hun eigen hardverdiende identiteit te verliezen. OPROER toont zich steeds matuurder, en steeds meer klaar voor de grote podia. Uitkijken naar wat de volgende vijf singles voor ons in petto hebben.

Facebook

 

Related posts
LiveRecensies

Oproer @ Nieuwe Nor: Nog lang niet genoeg gehoord

Vlaamse bands zijn in goede handen in het Nederlandse Heerlen, zoveel moge duidelijk zijn. De voorbije maanden schitterden onder andere Warhaus, Crouch…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oproer - "Dreamer On A Leash"

Als Oproer hun 2023 zou moeten omschrijven, dan zijn we er zeker van dat het woord ‘episch’ zal vallen. Ze brachten hun…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2023 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.