Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SCHNTZL – “Thin Boy”

Foto: Jelle Martens

Het Belgische SCHNTZL is Hendrik Lasure en Casper Van De Velde. Als die namen nog geen belletje doen rinkelen, raden we ten zeerste aan om alles even te laten vallen en op ontdekking te gaan doorheen hun discografie. Na een druk jaar met onder andere de release van de knotsgekke debuut-ep van Bombataz en een wonderschone plaat van Lasure’s Warm Bad, vond het duo de tijd om samen een tweede langspeler in elkaar te steken voor SCHNTZL. Die zal Catwalk heten en hopelijk zullen Lasure en Van De Velde daar heel wat spannends op laten paraderen. Catwalk komt uit in februari en met “Thin Boy” krijgen we er alvast een eerste voorsmaakje van.

Het beluisteren van “Thin Boy” is een leuke ervaring. Aanvankelijk heeft het nummer iets knullig over zich op een manier die je vol sympathie en zelfs liefkozend aan het fantaseren zet. Het plaatje klopt volledig, want je kan je de ‘thin boy’ perfect inbeelden door hun levendige klankspel. Halfweg dit korte liedje verschuift de focus zowel in de percussie als in de synths naar klanken die iets opvallender zijn en een tikkeltje harder binnenkomen, waardoor de vaste grond onder de voeten volledig wegzakt. ‘Vollen bak,’ horen we een van de mannen op het einde van “Thin Boy” zeggen en we kunnen alleen maar hopen dat ze die mindset behouden op de rest van het nu al veelbelovende Catwalk.

SCHNTZL heeft heel wat concertdata voor de boeg. Check zeker eens hun sociale media om te weten wanneer ze bij jou in de buurt halt houden.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Schreel Van De Velde - Balts (★★★★): Het einde van de lente?

De lente loopt stilaan ten einde, het daarmee gepaarde baltsgedrag echter niet. Dat is althans het geval als we de twee meest…
LiveRecensies

SCHNTZL @ Ancienne Belgique (AB): Wondermooie reis die boordevol emoties zit

Eerder dit jaar bracht SCHNTZL een tweede langspeler uit en die wist ons meer te smaken dan het gepaneerde lapje vlees dat…
LiveRecensies

Commander Spoon, schntzl & Schroothoop @ Gent Jazz 1.5: Muzikale variatie en een dosis gebabbel

Jazz kan worden gebracht door slechts één pianist of door een grote band. Vandaag kregen we op Gent Jazz drie bands te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.