LiveRecensies

Sylvie Kreusch @ Ancienne Belgique (AB Club): Een duivelse kracht

© CPU – Jan Van Hecke

Bijna zeven jaar geleden won Soldier’s Heart de eerste editie van De Nieuwe Lichting. Toen al werd duidelijk dat frontvrouw Sylvie Kreusch een podiumbeest is met een ongeziene podium presence. Nadat ze vast lid was van Warhaus, gaat ze nu volop voor een solocarrière waarmee ze zich als één van België’s strafste performers profileert. In september kwam haar uitstekende ep BADA BING! BADA BOOM! uit, dat ze gisteren in een uitverkochte AB Club kwam voorstellen.

© CPU – Jan Van Hecke

In mei 2018 gaf Kreusch in de Rotonde haar solo live debuut en zette ze er een show van jewelste neer, waar we nog steeds graag aan terugdenken. Anderhalf jaar later heeft ze dus eindelijk een eerste project gelost, dat uiteraard een belangrijke rol in haar nieuwe show speelt en haar muzikaal nog iets breder opstelt. “Please To Devon”, toen al een orkaan van een nummer, wervelde al vroeg door de boxen en zorgde voor de juiste vaart dankzij een slimme opbouw.

© CPU – Jan Van Hecke

Het podium was druk bevolkt, want naast vier muzikanten had ze eveneens vier fantastische dames achter een micro staan die haar muziek nog een voller karakter gaven. Eefje De Visser en Justine Bourgeus vervoegden hun beste vriendin op het podium en leken vrede te hebben met een plekje als backing vocal. Ze deden het dan ook ontzettend goed en klonken in bijvoorbeeld “Just Like a Fyah” heerlijk opwindend. Nooit namen ze de spotlight weg van Sylvie, maar toch waren ze een absolute meerwaarde voor de show.

© CPU – Jan Van Hecke

Niemand steelt de show van Sylvie, zelfs haar vriendinnen op het podium niet. Haar coole attitude en ongelofelijke inleving zorgen telkens weer opnieuw voor hoogtepunten in de set. In het epische “Flaunt It, Try It” liet ze zich omringen door enkele danseressen, zelf noemt ze hen ‘witches’, maar toch trok zij op een charmante manier alle aandacht naar zich. In het onuitgebrachte “Voodoo” kwam ze vocaal ook nog eens extra straf uit de hoek en bleven we aan haar lippen hangen, net zoals in het betoverende “Belle” dat voor een rustige noot in de show zorgde.

© CPU – Jan Van Hecke

Muzikaal kende haar liveshow een echte upgrade in vergelijking met haar eerste shows. “Come Around” begon bijvoorbeeld nog rustig met een saxofoon solo, maar overrompelde door een feeërieke opbouw in het refrein. Wellicht één van haar beste nummers in de live set, wat we ook van “Wild Love” kunnen zeggen. “Wild Love” is nog niet eens uit, maar werd toch tweemaal in een verschillende versie gebracht. Eénmaal deed ze het a capella met een dreigend geluid op de achtergrond, maar vooral de versie van de bisronde kon ons helemaal bekoren. Ster van het nummer is met zekerheid haar stem, want die krijgt er de kans om al zijn facetten te ontplooien.

© CPU – Jan Van Hecke

Sylvie Kreusch is een artieste waar we heel trots op mogen zijn, want haar show en muziek stralen gigantisch veel internationale allures uit. Elk detail is tot in de puntjes uitgewerkt en toch weet ze er een ruw kantje aan te geven door zich extra hard in te leven of vocaal nog eens uit te pakken. Eén uur en tien minuten hing er een duivelse kracht in de lucht, die zowel angstaanjagend als bloedmooi was en nooit aan kracht moest inboeten. De band bracht haar muziek helemaal tot leven en haar vier vriendinnen waren de perfecte vocale aanvulling. Een show die nog even zal nazinderen in onze diepe gedachten.

Fan van de foto’s? Op onze Instagram zijn er nog meer beelden te vinden. Volgen is de boodschap!

1364 posts

About author
Certified pop-slet
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
InstagramLiveRecensies

Two Days of Rock Herk (Dag 2): Dansen, zingen en moshen!

De organisatie van Rock Herk had vrijdagnacht de handen vol met het heropbouwen van de ravage die onder andere Zwangere Guy, GOOSE…
InstagramLiveRecensies

Bruis Maastricht (Dag 2): Symbiose tussen gitaar en dans

Nadat de Belgen van dEUS en High Hi gisteren Maastricht veroverden, was het zaterdag opnieuw feest op Bruis. Zo zagen we met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sylvie Kreusch - "Shangri-La"

Het is gebeurd! Sylvie Kreusch heeft haar debuutalbum eindelijk aangekondigd. Zo’n drie jaar na haar debuutsingle komt de Antwerpse in november met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.