LiveRecensies

Sylvie Kreusch & Tessa Dixson @ Rotonde (Botanique): De toekomstige ‘leading ladies’ van de Belgische muziekwereld!

LiveRecensies

Sylvie Kreusch & Tessa Dixson @ Rotonde (Botanique): De toekomstige ‘leading ladies’ van de Belgische muziekwereld!

Foto: Maxim Meyer-Horn

Het is ondertussen een vaste waarde geworden binnen de lente festivals. Les Nuits, georganiseerd door en in de Botanique, geldt al jaren als één van de belangrijkste voorjaarsfestivals van België en strikt elk jaar weer boeiende acts. Naast vaste waardes kan je er ook terecht voor opkomende artiesten of straffe debuten. Zo werden op één avond twee solodebuten in de Rotonde gevierd. Zowel Sylvie Kreusch als Tessa Dixson stonden er voor het eerst solo op de planken en grepen beide hun kansen. We kregen twee spannende shows van de toekomstige ‘leading ladies’ van de Belgische muziekwereld, waarbij Sylvie Kreusch iedereen overdonderde met een gigantische sterke set.

Sylvie Kreusch

Foto: Maxim Meyer-Horn

Straf, straffer, Sylvie Kreusch. De voormalige Soldier’s Heart frontvrouw en tegenwoordige Warhaus-muze gaat nu ook solo op pad. Haar debuutsingle “Seedy Tricks” bleek al enorm straf te zijn en liet ons alleen maar vermoeden wat ons te wachten stond. In de Botanique kregen we dan de bevestiging: Sylvie Kreusch is er één om met dikke, vette letters op te schrijven. Als de debuutplaat even straf is als haar live debuut, dan kan dat album meteen al opgeschreven worden als een potentiële kandidaat voor album van het jaar. Sylvie zet alles in vuur en vlam, dus wees maar voorbereid!

Foto: Maxim Meyer-Horn

Gehuld in een los, gouden jurkje kwam miss Kreusch op de beats van haar twee muzikanten op. Ze had naast een drummer (die ook een multi-instrumentalist bleek te zijn), ook een percussionist mee, die voor de Afrikaanse vibe zorgde. De hoogtepunten in de set volgden elkaar op alsof dat het normaalste op aarde is, maar eigenlijk is dat een zeldzaam verschijnsel tijdens concerten. Nummers als “Egypt” of Voo Doo” lieten de heupen van rechts naar links gaan en lieten de temperaturen drastisch stijgen. Sylvie haalde haar meest sexy en zwoele dansmoves boven en danste er een hele avond op los.

Foto: Maxim Meyer-Horn

De voodoo-pop van Sylvie bevat heel veel Afrikaanse invloeden en klinkt bovendien enorm catchy. Het nummer “Wild Love” bracht de Rotonde dan naar het verwachte kookpunt, wat ook te danken valt aan de sublieme solo van de twee muzikanten die met hun puike prestatie voor een muzikaal orgasme zorgden. Even later volgde haar debuutsingle “Seedy Tricks”, dat live nog oventuigender klonk dan op de radio. Straf als je weet dat de studioversie al nagenoeg perfect is. Afsluiter “Please To Devon” was het groovy einde en had zelfs iets weg van Charli XCX. Verrassend en uiterst interessant!

Foto: Maxim Meyer-Horn

Sylvie heeft met haar eerste solo optreden nog maar eens bewezen waarom ze zo geliefd is bij zo veel muziekfans. Onder het toeziend oog van Warhaus-frontman en vriend Maarten Devoldere en Faces On TV-frontman Jasper Maekelberg bracht mademoiselle Kreusch een uiterst straf optreden, dat misschien wel de geschiedenisboeken zou kunnen in gaan. Dat Sylvie onze volgende grote Belgische trots kan worden, betwijfelen we amper. Sensuele Sylvie zette ons en heel wat anderen in vuur en vlam. You go Sylvie!

Foto: Maxim Meyer-Horn

Setlist:

Counting
Egypt
Come Around
Voo Doo
Tinush
Sound
Wild Love
Seedy Tricks
Just Like A Fyah
Please To Devon

Tessa Dixson

Foto: Maxim Meyer-Horn

Een tweede Belgische dame vierde in dezelfde zaal op dezelfde avond haar live-debuut. Tessa Dixson, de jonge Brits-Belgische zangeres werd begin dit jaar door ons uitgeroepen tot een “Grote Beer Van Morgen” en bracht afgelopen jaar haar debuutsingle “Prayer” uit. Voordien werkte ze al samen met o.a. Roméo Elvis en Stereoact. Dat we dus benieuwd waren naar haar allereerste show ooit, was dus een understatement.

Foto: Maxim Meyer-Horn

Net zoals haar voorgangster, heeft Tessa nog maar één nummer uit. Dat we dus veel nieuw materiaal gingen krijgen, wisten we al, maar wat ons te wachten stond niet. Dreigende beats dreunden door de boxen van de Rotonde terwijl de jonge zangeres het podium op kwam. Haar eerste nummer “Around You” (vermoedelijk de naam) bracht meteen meer licht in het donker. De Arabische, Max Colombie-achtige invloeden werden aan de kant gezet voor goth pop. Bovendien was Tessa net zoals Sylvie allesbehalve schuw en danste ze er vanaf het begin op los.

Foto: Maxim Meyer-Horn

Haar debuutsingle “Prayer” stond verrassend vroeg in de set. Door kleine technische problemen werd het nummer even stopgezet en begon Tessa even opnieuw. Ze was overduidelijk nerveus, maar dat weerhield haar niet van het brengen van een geslaagde versie. We hoorden nog wat duistere popnummers, maar het voorlaatste nummer was dan de onverwachte muzikale apotheose, waar het einde zo maf was, dat we er even niet goed van waren. Afsluiter van de set was het rustigere “Crystal Water” waarbij ze de hulp kreeg van een violist, die bij het laatste nummer de drummer bijstond.

Foto: Maxim Meyer-Horn

Tessa Dixson is nog jong en redelijk onervaren in de muzieksector. Toch wist ze een mooie set neer te zetten, waarbij het ene nummer wat toonvaster gezongen werd dan het andere. Die kleine schoonheidsfoutjes vergeven we haar met plezier aangezien we weten wat ze nog zo in petto heeft. Aanvankelijk dachten we dat de jonge zangeres de vrouwelijk Oscar And The Wolf ging worden, maar na het optreden schrappen we dit, omdat haar muziek meer bij goth pop aanleunt. Tessa Dixson genoot van haar eerste show en stak dat niet onder stoelen en banken. Ze smeet zich helemaal en kreeg door de grote aanwezigheid van fans een flinke boost! Naar het einde van haar set toe werd ze steeds beter en was ze veel minder gespannen, wat zich in overtuigendere performances vertaalde. Met de jonge zangeres hebben we er weer een nieuw Belgisch toptalent bij!

Je kan al onze foto’s van Sylvie Kreusch en Tessa Dixson hier vinden.

Foto: Maxim Meyer-Horn

1856 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
LiveRecensies

Joy Anonymous @ Botanique (Rotonde): Boiler Room BXL

Twee keer zette Joy Anonymous al voet op Belgische bodem, twee keer was dat in het voorprogramma van Fred again..; een bromance…
LiveRecensies

Glass Beams @ Botanique (Rotonde): The (not so) Masked Singer

Er hangt een zekere mystiek rond Glass Beams. Dit drietal uit Melbourne brengt psychedelische muziek met Indiase invloeden en weet sinds 2021…
LiveRecensies

Jersey @ Botanique (Le Musée): Dansende lampen

Rap, rapper, rapst! Wie een kaartje voor het concert van Jersey in de Botanique wilde bemachtigen moest er heel snel bij zijn….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.