AlbumsRecensies

Sylvie Kreusch – BADA BING! BADA BOOM! (★★★★½): Een wereldreis om nooit te vergeten

Sylvie Kreusch is zonder twijfel een van de meest getalenteerde vrouwen van ons Belgenlandje. Op de paar jaar dat de jonge Vlaamse actief is binnen de muziekscène wist Kreusch met haar band Soldier’s Heart De Nieuwe Lichting te winnen en binnen- en buitenlandse successen te behalen. Daarna trok ze met haar toenmalige vriend Maarten Devoldere erop uit met zijproject Warhaus en ook hier bleef het succes niet uit. Tegenwoordig zijn die wegen gescheiden, maar doet Kreusch het wel helemaal alleen. En of ze dat goed doet, want live is de jongedame magistraal en nu er eindelijk ook een ep is, kunnen wij daar maar één ding uit concluderen= alles wat Sylvie Kreusch aanraakt, verandert in goud.

Sylvie is trots op wat ze gemaakt heeft en dat mag zeker, want BADA BING! BADA BOOM! is een ep geworden waar ze zeker mee kan thuiskomen. Doorheen de hele plaat hangt de zwoele exotische sfeer die we gewoon zijn van de jongedame, met misschien één kleine uitzondering weliswaar. De ep werd een samenvatting van wat Sylvie Kreusch precies is en dat te beginnen bij debuutsingle “Seedy Tricks“, die ondertussen al meer dan een jaar geleden het levenslicht zag. Het nummer staat bol van de experimentele Afrikaanse ritmes en is slechts een voorproefje van wat we mochten verwachten van de hele plaat.

Ook op die andere single “Flaunt It, Try It“, die onlangs nog maar als single de wereld in werd gestuurd, zijn het de zwoele Afrikaanse ritmes die terugkeren en het kinderkoortje op de achtergrond komt dat alleen maar ten goede. Toch weet Kreusch er op de een of andere manier nog dat tikkeltje oosters in te verwerken, waardoor de ep wel magisch lijkt te zijn. Toch zijn het niet altijd de Afrikaanse zwoele drums die we te horen krijgen. Met “Belle” staat er op BADA BING! BADA BOOM! zowaar een ballade die ons wel erg hard doet denken aan niemand minder dan Lana Del Rey. De stille piano en saxofoon begeleiden Kreusch’ stem perfect, waardoor we niet anders kunnen dan genieten.

Genieten. Dat woord kan wel eens de samenvatting zijn van de hele ep. Met BADA BING! BADA BOOM! heeft Sylvie een debuut gemaakt om u tegen te zeggen en daar mag de jongedame trots op zijn. Wij werden dankzij deze vijf nummers alvast door elkaar geschud en ontroerd, benieuwd wat dat live zal geven. De ep-voorstelling op 11 november in de AB belooft alvast legendarisch te worden.

Facebook / Instagram 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

1752 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Sylvie Kreusch @ Ancienne Belgique (AB): Rock-'n-roll-ster

We moeten het zeggen zoals het is: als je Sylvie Kreusch als muziekliefhebber anno 2023 nog niet live aan het werk had…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Belle and Sebastian, Sylvie Kreusch, Whispering Sons en meer naar Live /s Live 2023!

De affiche van Live /s Live krijgt vandaag een kleine upgrade. Op zaterdag 24 juni krijgen The War on Drugs, Balthazar en…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2022 volgens verschillende Belgische en Nederlandse artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.