Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Primate & Sashi – “Together”

In België blijft jump up het meest geliefde genre binnen de drum-‘n-bass, tenminste als we de events mogen geloven. Elke week kan je ergens in Vlaanderen wel een nachtje gaan raven op de hoogenergetische bliepsoundjes van verschillende producers. Een naam die vaak in groot lettertype op affiches van bijvoorbeeld Inceptionz, Bad Habitz of Bleetfoef staat, is Primate. De Gentse producer heeft een erg productief jaar achter de rug met maar liefst negen releases, waaronder “Jump Up” en “All Of Your Love“. In 2024 gaat hij ongeremd voort: vorige maand met “Back In Time” en nu met “Together”.

De nieuwe single werd al een poosje geteased: in Primates livesets, maar ook op het kanaal van YouTuber Sashi, die ook skateboarder en – hier vooral van belang – trompettist is. Enkele maanden geleden kropen de oud-schoolgenoten de studio in om rond een trompetdeuntje van Sashi een volledige drum-‘n-basstrack te bouwen. Dat werd een typische knaller, die start met een sappige dubvocal. Al snel volgt een opzwepende opbouw, die naar Primate-normen gevolgd wordt door een kort stukje dat keihard meegeschreeuwd kan worden, waarna de laserachtige jump upgeluidjes hun opwachting maken. Ditmaal vormt het trompetriedeltje van Sashi dus de façade van de track en verderop vult een korte eurodance-/technodrop de smerige ritmes nog even aan. Allemaal richting dansvloer – of ravekelder – dus!

Primate sluit op 23 februari de eerste nacht van Rampage in het Sportpaleis af, samen met Captain Bass.

Primate: Facebook / Instagram
Sashi: Instagram / YouTube

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Andromedik - Rise (★★★★): Massage voor je trommelvliezen

Ooit vernoemde Andromedik zichzelf naar het Andromeda-sterrenstelsel. Een opmerkelijke naamkeuze, maar wel een die klopt, aangezien de sky echt wel de limit…
InstagramLiveRecensies

Becky Hill @ Trix: Arsenaal aan hitjes

Becky Hill is een van de meest gestreamde artiesten die je vandaag kan vinden. Op talloze hits met honderden miljoenen streams kan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Slay & Sigma - "Kenny"

Een toevallige ontmoeting op de universiteit van Leeds ergens rond 2007 die leidde tot een wereldwijd succesvolle danceact: dat is het verhaal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.