Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Big Moon – “Take A Piece”

De vier dames van The Big Moon besloten na hun debuutplaat om toch even te wachten tot een volgende aanschouwing van die grungy volle maan. Na Love In The 4th Dimension moesten we twee jaar wachten op nieuwe nummers, maar in de zomervakantie werd daar verandering in gebracht. De Londense muzikanten lieten hun grungesound eerder achterwege op singles “It’s Easy Then” en “Your Light”, maar deze iets zachtere en meer breezy richting valt ook wel te pruimen. Op 10 januari brengt de band hun tweede album uit, met de titel Walking Like We Do. 

The Big Moon walks like they do en ze zullen ongetwijfeld lak hebben aan al wie niet volgt, maar tijdens “Take A Piece” versnellen we onze pas toch wel even richting iets originelers. Ongepaste en daardoor raar klinkende synths openen het nummer en jammer genoeg komen die hier en daar nog terug. De strofe maakt het een en ander goed, maar het refrein is dan weer tenenkrullend basic. Het viertal gooit akkoordprogressies in het rond die je zo uit de lucht kan plukken en die we al zestig keer eerder aangehoord hebben. Zo ongelooflijk voorspelbaar, flets en ronduit saai om naar te luisteren. Als je geen zin hebt om in kleermakerszit voor de kerstboom heen en weer te wiegen, is “Take A Piece” een kleurloze bladzijde in de carrière van The Big Moon.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #19

Er verschijnen doorheen het jaar zoveel albums dat het heel moeilijk is om alles een volledige recensie te geven. Daarom vonden we…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter pakt uit met Liam Gallagher, Michael Kiwanuka en 14 anderen

Rock Werchter is dit jaar goed uit de startblokken geschoten. Op elke festivaldag staat er al een wereldband uit z’n genre en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Big Moon - "Your Light"

We horen luide vrouwelijke vreugdeskreten uit Londen en dat kan natuurlijk maar één ding betekenen: nieuwe muziek van The Big Moon. Twee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.