Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Big Moon – “It’s Easy Then”

The Big Moon bestaat uit vier dames uit Londen met een grungy popsound. Het viertal is al verschillende jaren bezig en dat leverde hen twee jaar geleden een succesvol debuutalbum op. Daarna werd het wachten op nieuw materiaal, maar nu werd de langdurige stilte eindelijk doorbroken met “It’s Easy Then”. The Big Moon omschrijft de release als de eerste sappige vruchten van hun werk, waaruit we kunnen afleiden dat er meer op komst is. Hoe sneller, hoe liever!

Naar eigen zeggen moet “It’s Easy Then” dienen als een opmonterend momentje dat je gedachten even weg kan trekken van alle drukte en stress die ons constant kunnen omringen. Om dat te bereiken, opteert de band voor sfeerschepping aan de hand van een overwegend poppy klank, en voor ons werkt het wel. Het refrein steekt goed in elkaar en voornamelijk de backing vocals betekenen een grote meerwaarde in de bemoedigende functie van het nummer. De ettelijke ‘ooh-ooh-ooh’s’ nemen je namelijk gegarandeerd op sleeptouw, maar de aanmoedigende boodschap van “It’s Easy Then” ontplooit zich pas volledig wanneer The Big Moon tot slot nog voor een grootse opbouw zorgt. Het gebruikelijke vleugje grunge is tamelijk ver te zoeken op dit nieuwe exemplaar en dat is wel zonde, maar het lijdt geen twijfel dat dit een sterke comeback is.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #19

Er verschijnen doorheen het jaar zoveel albums dat het heel moeilijk is om alles een volledige recensie te geven. Daarom vonden we…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter pakt uit met Liam Gallagher, Michael Kiwanuka en 14 anderen

Rock Werchter is dit jaar goed uit de startblokken geschoten. Op elke festivaldag staat er al een wereldband uit z’n genre en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Big Moon - "Take A Piece"

De vier dames van The Big Moon besloten na hun debuutplaat om toch even te wachten tot een volgende aanschouwing van die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.