Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danger Mouse & Sparklehorse ft. MF Doom – “Ninjarous”

Als je de naam Danger Mouse ziet flikkeren tussen de nieuwe releases, kan je je al beginnen verkneukelen op het bijzonders dat klaarligt om beluisterd te worden. De Amerikaan heeft dan ook al een serieuze reputatie opgebouwd als de helft van Gnarls Barkley, producer van onder andere The Black Keys, Gorillaz en Red Hot Chili Peppers en zijn recente samenwerking met Karen O, die ook door ons vol lof ontvangen werd. Ook voor “Ninjarous” schakelde Danger Mouse andere muzikanten in: ditmaal de scherpe MF Doom (die eerder samenwerkte met Gorillaz), Patrick Carney van The Black Keys, die natuurlijk de drums voor zijn rekening neemt, en lo-fi singer-songwriter met een twist Sparklehorse. Die laatste is helaas al overleden en de release van “Ninjarous” bleef dus een eindje op zich wachten, maar uiteindelijk krijgen we deze samenwerking dan toch nog te horen.

Dit bonte allegaartje muzikanten samenduwen in de studio bleek een goede zet, want het resultaat is een ferme single die ons in zijn ban krijgt met de vingervlugge behendigheid van een ninja. Het sterke aan “Ninjarous” is de erg harmonieuze en groffe vibe tegelijk. Die twee zijden worden gecreëerd doordat de instrumentatie opvallend veel grooves en melodie bevat en de zang daarentegen op monotone wijze afgerateld wordt doorheen de song. Dat laatste is absoluut geen slechte zaak, want het zorgt net voor een opwindend contrast. “Ninjarous” is een doordachte clash van klanken met een hint van Nujabes geworden, en met die referentie weet je dat het goed zit.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danger Mouse & Black Thought - "Because" (feat. Joey Bada$$, Russ & Dylan Cartlidge)

Danger Mouse en Black Thought zijn twee van de meest getalenteerde, maar onderschatte artiesten van de hiphopwereld. Ze hebben hun fans jaren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danger Mouse - "No Gold Teeth" (feat. Black Thought)

Danger Mouse is zonder twijfel een van de meest invloedrijke producers en muzikanten ooit. Om volledig uit te leggen wat deze man…
AlbumsRecensies

Atmosphere - WORD? (★★★½): Vertrouwde thema's op nieuwe beats

Atmosphere is een van die namen uit de hiphopwereld waarbij we twee keer moeten nadenken vooraleer we ze associëren met de term…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.