InstagramLiveRecensies

FEVER 333 @ Kavka Zappa: Last van kinderziektes

© CPU – Nathan Dobbelaere

Opeens, helemaal uit het niets, waren ze daar. De bandleden van FEVER 333 zijn echter allesbehalve groentjes. Net toen het voor de band letlive. hard begon te gaan, gingen ze uit elkaar. Zanger Jason Butler trok het zich niet al te veel aan, belde The Chariot-gitarist Stevis Harrison op en richtte prompt zijn eigen, gloednieuwe band op. Ze mochten vorig jaar al de Lotto Arena opwarmen voor Bring Me the Horizon en waren ook te zien op Pukkelpop, wat hen ongetwijfeld veel fans opleverde. Dit jaar stond de band ook op Graspop. Tijd dus voor een eigen zaalshow.

Strijdtoneel was de Antwerpse Kavka Zappa. Voor hun show had FEVER 333 aangekondigd dat ze enkele gasten zouden meenemen. Niets was echter minder waar; de band beklom al om halfnegen het podium. Het publiek was dus nog niet warm gedraaid; het was aan Butler en co om de volgeladen zaal direct mee te krijgen. Dat lukte, want met een mix aan hiphop en metalbeats ging de decibelmeter snel de lucht in. Openen met “Made an America” is altijd een goed idee, al had de intro wat langer gemogen. Wat direct opviel was dat de manier waarop de band elektronica in hun nummers verwerkt, helemaal overboord ging. Hard, harder, hardst: van subtiliteit was geen sprake meer. Jammer, want dat zorgde dat de creativiteit waarmee FEVER 333 de hardcorewereld in ijltempo veroverde, helemaal afwezig was. Wat overbleef waren snoeiharde gitaren, impressionante vocals en loeiende drums. Al snel ging het publiek helemaal wild; het hielp ook dat Harrison meermaals opriep tot een circle pit.

© CPU – Nathan Dobbelaere

Na het publiek zonder microfoon te bedanken stak Butler al snel een preek af over politiek en liefdadigheid. Mag natuurlijk, al valt het wel tegen als het meermaals in de show voorkomt. De band speelde maar een uurtje, en het was leuk geweest als we een uur muziek hadden gekregen. Toch wist de zanger de sfeer erin te houden. Met de truken van de foor bleef het tempo hoog; zo werden beide helften van het publiek tijdens “Animal” tegen elkaar uit gespeeld. We zagen de decibelmeter in het rood gaan, maar de geluidstechnicus trok er zich niet al te veel van aan.

Tijd voor een pauze.  “Am I Here” speelde Butler solo op een piano. Om het nog wat specialer te maken werd er een keyboard voor hem geïnstalleerd op de tafel van de klankman, wat voor een intieme setting zorgde. Het gevolg was een zee aan smartphones, wat het effect helaas direct wat liet verzwakken. Slecht gezongen was het echter niet, en ook toen hij een noot fout speelde konden zowel hij als het publiek er hartelijk om lachen. Het is hem vergeven.

© CPU – Nathan Dobbelaere

Na stilte komt de storm en met “Burn It” kregen we het hoogtepunt van de avond. Mogelijks heeft het nummer een van de beste intro’s van de voorbij jaren, en een iets langere versie deed ons snakken naar de climax. Het was voor gitarist Harrison het teken om op de toog te kruipen en daar zijn gitaarwerk aan de man te brengen. Dynamisch, gedurfd, geslaagd.

Met het drieluik “We’re Coming In”, “The Innocent” en knaller van formaat “Hunting Season” liet de band het feest nog één keer losbarsten. De gemiddelde toeschouwer zag dat het goed was en ging met een tevreden gevoel naar huis. FEVER 333 bracht geen perfecte show, wel een waar de band op kan voortbouwen. Zo was de lichtshow, de energie en de dynamiek tussen de bandleden dik in orde. De grootsheid in de nummers waar de band mee scoort, kan echter nog wat meer overgebracht worden naar het podium. We werden weggeblazen door hun album Strength in Numb333rs, maar in de Kavka Zappa was er wel nog enige ruimte voor verbetering.

Setlist:

Made an America
Only One
Out of Control
One of Us
Brain Stew (Green Day cover)
Inglewood
Walking in My Shoes
Animal
Trigger
Am I Here?
Burn It

We’re Coming In
The Innocent
Hunting Season

125 posts

About author
Alles kan, alles mag.
Articles
Related posts
LiveRecensies

YUNGBLUD @ Kavka Zappa: Cadeautje voor de trouwe fans

YUNGBLUD behoort tot de meest besproken en spraakmakende artiesten van het moment. Vorig weekend haalde hij de media nog toen hij op…
LiveRecensies

Polaris @ Kavka Zappa: Masterclass in metalcore

Australische metalcore is hip de laatste tijd. Waar enkele dagen geleden Parkway Drive het dak van het Vorst Nationaal afblies, is het…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 4): Fonkelend richting ontknoping

Het lot van dag vier hing een tijd lang aan een zijden draadje, want tot gisterenmiddag bleef het onduidelijk of grote afsluiter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.