LiveRecensies

FiftyFifty Lab (Dag 2): Feesten en grooven op muziek van de toekomst

Nadat we donderdag al uitgebreid kennis mochten maken met de spannendste nieuwkomers van Europa, keerden we gisteren nog eens terug om dat over te doen. FiftyFifty Lab koos er bewust voor om niet de usual suspects te programmeren en wat experimenteler en alternatiever uit de hoek te komen. Dat zorgde voor een zeer eclectische en spannende line up waar we heel wat artiesten ontdekten. Op de slotdag zagen we zo sterke shows van Pongo, Harleighblu en DI#SE, terwijl het talent van eigen kweek Kobo zich niet helemaal kon bewijzen.

Harleighblu @ L’Archiduc

Onze tweede FiftyFifty avond werd gestart met een regelrecht hoogtepunt. De Britse soulstem Harleighblu kwam rechstreeks uit Nottingham op uitnodiging van het Ierse Body & Soul Festival. Samen met haar geweldige band nam ze ons mee op een adembenemende soulreis waarbij we wel heel wat gelijkenissen met D’Angelo en zijn Vanguards konden horen. Haar aangename attitude, haar stijl, haar podiumpresence en natuurlijk de nummers van haar debuut She vormden de ingrediënten voor een van onze favoriete optredens van de avond. De schijnwerpers waren dan wel vooral op haar gericht, maar haar drie muzikanten liet ze desondanks ook vaak in de voorgrond spelen. Vooral dat muzikaal einde waarin de toetsenist, de drummer en de bassist vrij spel kregen, was ijzersterk. Graag zien we Harleighblu gauw nog eens in ons land en dan liefst nog een tikkeltje langer.

DI#SE @ FFormaTT

Voor de hipste hiphopnieuwkomers was er gisteren maar een adres en dat was FFormaTT. De Franse rapper DI#SE mocht hier de spits af bijten en dat deed hij vrij goed met zijn verfrissende hiphop. Zijn muziek valt moeilijk met iets te vergelijken in de hiphop en muziek toutcourt. DI#SE bracht voor zijn eerste show in Brussel een percussionist mee en dat was een goede zet. Het zorgde voor een losse en dansbare sfeer in een toch wel kale omgeving. Het makke geluid maakte de nog maar zeventienjarige uit Bretagne ruimschoots goed met zijn sympathieke uitstraling en goede stem. De producties van de nummers waren trouwens ook wel heel goed, al kwamen de bassen wat te zwak erdoor. Met zijn debuut Parfum beschikt DI#SE over het perfecte materiaal om het ver te kunnen schoppen.

Kobo @ FFormaTT

Dat hiphop van eigen kweek het goed doet, dat is bijna een understatement. Het krioelt van de nieuwkomers en daar is Kobo een van de grootste beloftes van. Het was al een tijdje geleden dan de Brusselse rapper een thuismatch speelde, dus aan motivatie ontbrak het hem niet. Motivatie is echter niet voldoende om een goede show neer te zetten, je moet ook genoeg goede nummers hebben. Daar ontbrak het gisteren helaas aan en dat lag vooral aan de grote gelijkenissen tussen de nummers. Hier en daar hoorden we toch wel wat goede stukken en dat hij het grotendeels zonder backingtrack deed, stemde ons wel enigzins vredig. Kobo is in ieder geval wel een grote belofte, maar even groot als een Damso zal hij niet worden.

Pongo @ La Madeleine

We zijn nog steeds aan het bekomen van een van de leukste optredens die we het afgelopen jaar hebben gezien. De Portugese Pongo mocht de laatste dag van Fiftyfifty Lab in schoonheid afsluiten in La Madeleine en of ze dat deed. Met haar opzwepende kuduro vol trappy dubbeats zweepte ze de zaal in een mum van tijd op. Haar Angolese roots verwekte ze niet alleen bij het zingen, maar ook in de typische danspasjes die iedereen moeiteloos animeerde om ook zelf los te gaan. Voor “Baia” kreeg ze de hele zaal aan het zingen en tijdens haar bekendste nummer “Kuzola” werd de zaal mooi verlicht met smartphonelampjes. Het kookpunt bereikte de set helemaal op het einde wanner Pongo een deel van het publiek op het podium uitnodigde  en daardoor voor nog meer euforie te zorgen. Met een van de dikste feesten van het jaar sloten we hiermee ons tweedaagse avontuur af.

De eerste editie van FiftyFifty Lab was een voltreffer en bewees dat showcasefestivals in onze hoofdstad wel degelijk kunnen werken. De artiesten speelden in mooi gevulde zalen en cafés en lieten een goede indruk op ons na. We hopen dan ook zeer dat het festival volgend jaar een tweede editie krijgt en we weer op een muzikale ontdekkingsreis mogen vertrekken.

1983 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Laufey @ La Madeleine: Prinses van de hedendaagse jazz

‘Wat Taylor Swift deed voor country en pop, wil ik doen voor jazz’; dat is de ambitie van de IJslandse singer-songwriter Laufey….
InstagramLiveRecensies

Alice Phoebe Lou @ La Madeleine: Een lichtpuntje in de duisternis van vandaag

In La Madeleine gisteravond was de afspraak om jezelf, de liefde en vrijheid te vieren, en Alice Phoebe Lou keek met een…
InstagramLiveRecensies

Noah Kahan @ La Madeleine: Het kampvuur ontgroeid

Waar rook is, was vroeger een kampvuur waar Noah Kahan maar al te graag zijn nummers rond speelde. De gezellige onderonsjes rond…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.