Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single TheColorGrey – “Out Of My Hands”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Als iemand tegenwoordig de naam van TheColorGrey in de mond neemt, is dat meestal niet zonder de nodige lof. Het gaat Will Michiels dan ook voor de wind: verschillende ep’s bracht hij uit die allemaal goed onthaald werden, zowel in en rond zijn stad Antwerpen als in de rest van ons land. Zijn eerste en tot nu nog enige langspeler REBELATION werd omschreven als ‘de verse wind die de Belgische urban scene nodig had’ en op de afgelopen Pukkelpopeditie speelde hij de pannen van het dak. Wat hem extra bijzonder maakt, is dat hij niet enkel zijn eigen teksten schrijft, rapt en zingt, maar ook zijn eigen beats en producties maakt. Greys laatste wapenfeit – “Nothing At All” – klonk weer wat anders door samen te werken met een vijfkoppige band en daarom zijn we benieuwd naar wat de veelzijdige rapper dit keer uit zijn hoed zal toveren.

Op “Out Of My Hands” keert de band terug, maar voegt Grey met Oddisee nog een gevestigde waarde uit de hiphopwereld toe. Hun stemmen vormen een perfecte combinatie van het nummer, dat in het algemeen een schot in de roos is. Geen enkele stijl wordt geschuwd: we horen een evenwichtige mix tussen soul, jazz en urban, met dank aan Grey en zijn band die carte blanche kreeg voor de bridge en daar perfect gebruik van maakte. Ook dit nummer is het bewijs dat de rapper enorm getalenteerd en veelzijdig is en dat we niet kunnen wachten op meer van TheColorGrey en zijn topband.

Facebook / Instagram

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Selah Sue, Ronnie Flex, TheColorGrey, Lil Kleine, Meskerem Mees & Sam De Nef @ Werchter Parklife: Bijna volwaardige festivaldag

De eindmeet is nabij voor Werchter Parklife. Na een maand vol concerten kan de weide vanaf volgende week weer herstellen en keert…
InstagramLiveRecensies

blackwave., TheColorGrey, Gaidaa & SPREEJ @ Gent Jazz: We want more (blackwave.)!

Gent Jazz dag vijf. Met SPREEJ, Gaidaa, TheColorGrey en blackwave. is ook vandaag de affiche weer divers en contrastrijk. SPREEJ en zijn…
LiveRecensies

TheColorGrey, IKRAAAN, Chibi Ichigo & MEYY @ OLT Rivierenhof: De heilige viervuldigheid

De livesector heeft de afgelopen maanden heel wat moeten slikken, maar des te blijer zijn we dat heel wat organisaties creatief met…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.