LiveRecensies

Anna of the North @ Botanique (Witloofbar): Noorse popprinses met twee gezichten

Het is al lang geen geheim meer dat het hoge Noorden de bakermat is van de beste nieuwe popmuziek. Met onder andere Sigrid en AURORA is de huidige lichting al meer dan vertegenwoordigd, maar met Anna of the North is er een ijzersterke opvolging verzekerd. Haar debuutplaat Lovers verscheen al een paar jaar geleden en sindsdien waren wij er zeker van dat Anna een grote toekomst tegemoet ging. Een paar weken geleden kwam er de langverwachte opvolger Dream Girl en daar hing dan ook een tour aan vast. Die bracht de jongedame voor het eerst in lange tijd nog eens naar ons land en zo mocht de Botanique zich opmaken voor de Noorse bosnimf.

De Witloof Bar was ver van volgelopen voor Anna of the North. Jammer wel, want de zangeres kon ons altijd al overtuigen met haar nummers. Het zou dus geen al te moeilijke opdracht moeten zijn om het publiek in te pakken, al liep dat in het begin nog wat stroef. Doordat er niet zoveel volk was, kon Anna iedereen in de ogen kijken en dat zorgde aanvankelijk voor wat ongemakkelijke blikken. Dat kwam de set ook niet helemaal ten goede. Openen deed ze met enkele nieuwe nummers als “Think I’m In Love” en “Lonely Life”, die niet meteen bekend in de oren klonken.

De meer uptempo nummers als “Used To Be” en het vrolijke “Dream Girl” zorgden ervoor dat er meer tempo in de show kwam. Eerste hitje “Baby” werd akoestisch gebracht en was het startschot voor een leuk halfuurtje. Op “Sway” werd de elektrische gitaar bovengehaald voor een solootje, want ja Anna of the North is niet enkel een zangeres, en die sfeer sloeg over op het publiek. Er werd stilaan gedanst en gezongen, en toen Anna’s favoriete nummer “Leaning On Myself” passeerde, was de ban gebroken. De jongedame danste over het podium tot ze buiten adem was, en hield met de extreem vrolijke nummers “Playing Games” en “My Love” de sfeer er goed in.

Een eerste keer eindigen deed de Noorse met één van haar eerste hitjes “The Dreamer”. Na wat interactie met het publiek kwam ze dan ook snel terug om met het ijzersterke “Reasons” een vervolg te breien aan de set. Anna ging in duet met haar pianist en dat klonk meer dan behoorlijk. Daarna was er nog net genoeg tijd voor de twee grootste hits die de zangeres ooit scoorde. Op “Lovers” werd er al luidkeels meegezongen en Anna zag dat het goed was. Dat nummer ging naadloos over in “Fire” waarop de interactie met het publiek optimaal was. Al dansende met haar fans ging Anna naar de merch-stand, waar ze na de show nog uitgebreid de tijd nam om een babbeltje te slaan.

https://www.instagram.com/p/B4dUk3aAvAq/?utm_source=ig_web_copy_link

In de Botanique zagen we een Noorse popprinses met twee gezichten. De show begon wat stroef, maar de tweede helft van het concert maakte dat helemaal goed. Anna of the North bewees dat ze een waardig opvolger is voor de huidige poptalenten en dat geloven we graag na het zien van haar optreden. Doorheen de dromerige sound, werden er elektronische gitaren verweven, waardoor alles mooi in elkaar paste. Wij zien Anna of the North graag snel terug, maar dan liefst in een grotere zaal en vooral met een veel groter publiek.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Setlist:

Intro – Think I’m in Love
Lonely Life
Used To Be
Always
Someone
Dream Girl
Time To Get Over It
Baby (acoustic)
Sway
When R U Coming Home
Leaning On Myself
Thank Me Later
Playing Games
My Love
The Dreamer

Reasons
Lovers
Fire

1883 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Maple Glider @ Botanique (Witloof Bar): Intense intimiteit

Voor haar eerste oversteek richting Europa besloot de Australische Maple Glider om volledig solo op tour te gaan. Voor haar voorlaatste stop…
InstagramLiveRecensies

Temples @ Botanique (Rotonde): Zonder boobytraps

Temples gaat ondertussen toch al een goeie tien jaar mee en in die carrière was België een veelvoorkomende stop in hun tourschema….
LiveRecensies

Geese @ Botanique (Rotonde): Knap staaltje cowboycosplay

Aan karakters en karikaturen allerminst een tekort in de postpunk, weten liefhebbers. Sarcasme, postmoderniteit en bijtende satire gaan hand in hand tijdens…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.