InstagramLiveRecensies

Nick Murphy @ Ancienne Belgique (AB): Goud voor Nick

© CPU – Tuur Penninckx

Gisteren waren we te gast in de Ancienne Belgique waar we getuige waren van de wedergeboorte van, om verdere verwarring te voorkomen, Nick Murphy fka Chet Faker. Als Chet Faker begon hij in 2014 met Built on Glass zijn muzikale carrière. Niet veel later kondigde hij het einde daarvan aan. In 2017 herrees hij onder de naam Nick Murphy met zijn ep, Missing Link. Daarmee bracht hij voor het eerst muziek uit onder zijn eigen naam. Daarop kregen we te maken met zijn experimentele kant en verdwenen de catchy nummers. Met debuutplaat Run Fast, Sleep Naked bracht hij april dit jaar de perfecte balans tussen beide en liet hij nog maar eens horen wat voor een muzikaal genie hij wel is.

© CPU – Tuur Penninckx

Echt afscheid nemen van Chet Faker gaat Nick Murphy waarschijnlijk ook nooit doen. Publiekspleasers als “Gold” en “1998” kwamen al heel snel tevoorschijn in de set en zweepten meteen heel de zaal op. Toch is de Chet Faker vibe helemaal weg. De nummers zijn opnieuw gearrangeerd en meteen ook veel dansbaarder. Door deze aanpassing sloot zijn ouder werk ook perfect aan bij nieuwere nummers als “Harry Takes Drugs On The Weekend” en “Yeah I Care”. Die eerste zorgde tevens al snel voor een eerste hoogtepunt.

Desondanks zijn debuutplaat erg toegankelijk klinkt, was er aan experiment geen gebrek in zijn set. “The Trouble With Us” en “Birthday Card” vloeiden dankzij een lang instrumentaal stuk moeiteloos in elkaar over. Waarbij we op het einde bijna verplicht waren om ook nog eens onze dansbenen boven te halen. Nick wist duidelijk waar hij mee bezig was en had er absoluut geen moeite mee om het publiek rond zijn vinger te winden.

© CPU – Tuur Penninckx

Ook solo wist hij gisterenavond zijn mannetje te staan op dat grote podium. Onder het mom van ‘ik ben geen jukebox, ik blijf nieuwe nummers schrijven’ bracht hij voor het publiek in Brussel een van zijn nieuwste creaties genaamd “Goodnight”. In tegenstelling tot de voorgaande nummers, stuurde hij zijn band wandelen en bleef hij alleen achter. Het moment dat de band terug plaats wou nemen, deed hij ongegeneerd teken naar hen dat ze nog even mochten wachten. Hem alleen aan het werk zien achter zijn piano had duidelijk zijn charme. Al waren wij meer in ons element op de momenten dat hij vergezeld was door zijn band en wij een laatste keer ons dansbenen mochten strekken tijdens “Sanity”.

Nick Murphy fka Chet Faker had gisteren in de Ancienne Belgique geen enkele moeite om het publiek met zich mee te krijgen. Het is duidelijk dat Chet Faker verleden tijd is. Door een afwisseling van nieuwe en oudere nummers was er voor ieder wat wils aanwezig in zijn setlist. Al waren het vooral de nieuwe nummers die een grote indruk op ons achterlieten. Wij zijn alvast zeker dat er een gouden toekomst is weggelegd voor Nick Murphy.

© CPU – Tuur Penninckx

Setlist

Hear It Now
Gold
1998
Harry Takes Drugs On The Weekend
The Trouble With Us
Birthday Card
Yeah I Care
I’m Into You
Believe (Me)
Novacaine And Coca Cola
Talk Is Cheap
Dangerous
Sanity

 

 

Related posts
InstagramLiveRecensies

MEROL @ Ancienne Belgique (AB): Vol van MEROL

Stel dat een of ander tijdschrift binnenkort op zoek gaat naar de icoon van 2022, dan kunnen wij MEROL sterk aanbevelen. Voor…
LiveRecensies

Phoenix @ Ancienne Belgique (AB): De muzikale glimlach

Het was gisteren een mooie dag voor iedereen die de Franse republiek een warm hart toedraagt, want terwijl Les Bleus Australië aan…
LiveRecensies

Fifty Lab 2022 (Dag 1): De tand des tijds

In het hartje van Brussel wemelt het de komende dagen weer van heel wat muzikaal talent van binnen en buiten de Belgische…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.