Nieuwe singlesOude Bekenden

Nick Murphy lost nieuwe EP: Missing Link

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nick Murphy lost nieuwe EP: Missing Link

Ondertussen maakt Chet Faker al eventjes muziek onder zijn eigen naam. Een volwaardige EP was er nog niet, wel konden we ons al verlekkeren aan twee steengoeie songs “Fear Less” en “Stop Me (Stop You)”. Nu komt hij, na een bescheiden teaser vorige week, meteen met vijf (!!) nieuwe nummers. Ze worden gebundeld in een EP die hij Missing Link noemt. Op 27 november komt hij zijn nieuwe nummers ook voorstellen in het Koninklijk Circus!

De opener van die EP werd samen met Kaytranada opgenomen, wat resulteert in een zwoel en sexy nummertje. “Your Time” kan zowat als de single van het geheel worden omschreven. Hier klinkt Murphy op zijn meest toegankelijke en radiovriendelijkst. Na een eerste luisterbeurt heeft het zich al helemaal in ons hoofd genesteld. Opvolger “Bye” is gewoon een samenvatting van lawaaierige geluiden die de experimentele kant van Murphy laten zien. Ook “I’m Ready” is lang niet zo toegankelijk als de opener maar bevat wel de kenmerkende falsetto van Murphy die je meteen op je gemak stelt. Met vreemde synths en wat buitenaardse beats, worden we helemaal chill van dit nummertje.

De rest van de EP kenmerkt zich in lang uitgesponnen elektronische nummers. “Forget About Me” begint erg rustig met een soort van havenbel waarbij je een duistere sfeer voelt maar wanneer de melodie invalt, voel je dat dit een dansplaatje wordt. Een voorlopig hoogtepunt waar “Weak Education” perfect op voortbouwt. Met terug wat meer exotische klanken brengt hij een gezapig maar warm einde aan deze EP. Welkom terug Nick!

Facebook / Instagram / Twitter / Site / Youtube

3621 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

The Weeknd @ Koning Boudewijnstadion: Spectaculaire, sfeervolle starboy

Hij werd onlangs omschreven als de minst charismatische acteur ooit, dus het Koning Boudewijnstadion had geluk dat The Weeknd er gisteren een…
AlbumsRecensies

KAYTRAMINÉ - KAYTRAMINÉ (★★★½): Aangename zomercocktail

Topartiesten die de handen in elkaar slaan om samen een nieuw project op te starten, het is een concept dat we de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chet Faker – “Something Like This"

Van Chet Faker weten we nooit echt goed wat we exact kunnen verwachten. De Australische muzikant brengt soms muziek onder zijn eigen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.