Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Mt. Joy – “Rearrange Us”

Een dik anderhalf jaar nadat ze hun positief ontvangen self-titled debuutalbum uitbrachten, is het vijfkoppige Mt. Joy uit Los Angeles er weer met een nieuw nummer. Vorig jaar kwamen ze langs in de Witloof Bar van de Botanique om voorgenoemde album voor te stellen. Hoewel hun materiaal niet per se origineel te noemen is, brachten ze wel een boeiende en levendige show.

Diezelfde originaliteit mist opnieuw in deze nieuwe single. Frontman Matt Quinn heeft een enorm charmante, maar zeer typische zangstem en ook instrumentaal brengt de groep – ook binnen het eigen repertoire – weinig nieuws. “Rearrange Us” kon evengoed door pakweg Vance Joy uitgebracht zijn. Toch bestaat er weinig twijfel dat dit nummer commercieel succes zal hebben. De aangename, zomerse melodie en het makkelijk meezingbaar refrein maken van het lied een echte oorwurm die bij het grote publiek zeker in de smaak zal vallen. Verder heeft de band een sterke livereputatie en komen nummers zoals deze tijdens een show beter tot uiting dan in de studioversie. Hoewel “Rearrange Us” dus niet meteen zorgt voor een aardverschuiving, is het wel de ideale song voor bij een fris pintje op een zonnige festivaldag.

Momenteel zit Mt. Joy middenin hun eigen, gedeeltelijk uitverkochte herfsttour en begin 2020 vergezellen ze The Lumineers op een Noord-Amerikaanse tour. Hun populariteit kan enkel nog maar toenemen en zal snel ook overwaaien richting België.

FacebookWebsiteTwitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

16 oktober 2019

About Author

Lupé Van Rijmenant


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief