LiveRecensies

Palace @ Trix Bar: Iets te veel van hetzelfde

Het tweede album van de Londense band Palace legt hen geen windeieren. Na een passage op Rock Werchter was het opnieuw de beurt aan de Antwerpse Trix. In de bar van deze concertzaal ging gisteravond hun nieuwste tour van start. De komende dagen staan maar liefst dertien verschillende Europese landen op het programma voor dit Londense viertal. Gelukkig doen ze dit niet alleen en worden ze vergezeld door de landgenoten van Martha Gunn.

De groepsnaam Martha Gunn klinkt als een metalband en als we zouden afgaan op de looks van de frontvrouw, dan krijgen we een gekke combinatie van een folkzangeres die is ontsnapt uit de Tim Burton klassieker A Nightmare Before Christmas. De zangeres heeft namelijk sierlijke blonde lokken in combinatie met ingevallen ogen die los door ons lichaam kijken. Een veelbelovende combinatie zou je denken, maar niets was minder waar. Op muzikaal vlak was het voor de band nog zoeken welke richting ze uit willen. Het ene moment hadden ze iets weg van Pale Waves en de andere keer was ze dan weer de soloversie van de HAIM zusjes.

Met hun debuutalbum So Long Forever maakte Palace een grote indruk op ons en het was dan ook reikhalzend uitkijken naar het vervolg hierop. Op 12 juli 2019 kwamen ze met hun tweede album Life After op de proppen en losten daarmee al onze verwachtingen in. Ondanks dat de plaat ontstaan is uit een relatiebreuk, klinkt het op muzikaal vlak erg fris en fruitig. Ook gisteren brachten ze die frisse sound richting Antwerpen. Daarmee zitten ze in hetzelfde muzikale straatje als Island, APRE en Leif Erikson. De laatste keren dat we Palace aan het werk zagen, was het telkens in een festivalsetting. Zo zagen we hen op The Slope op Rock Werchter en op een zonovergoten podium op Mad Cool Festival in Spanje. Daar wisten ze ons telkens net niet omver te blazen en ook gisteren wisten ze ons niet helemaal te overtuigen.

Gedurende de hele set speelde de band op safe en kregen we voornamelijk heel veel van hetzelfde te horen. Hun muziek kende vaak dezelfde opbouw en ook op het vlak van gitaarrifs en invallende drums was het erg gelijkend. Op die manier werd het moeilijk voor ons om de nummers van elkaar te gaan onderscheiden. Uiteraard sprongen er bepaalde songs wel uit. Een goed voorbeeld hiervan was “Life Well”. Hierbij liet het publiek voor een eerste keer van zich horen en zong hun bescheiden hitje mee. “Bones” daarentegen viel uit de boot en was dan ook meteen het meest opvallende moment in de set. Dit was het geval omdat het afstand nam van de klassieke opbouw waarmee we telkens werden geconfronteerd.

Erg vlot verliep de set niet gisteren. Tussen de nummers door lag de focus vooral op het stemmen en niet zo efficiënt wisselen van gitaren. Echt contact met het publiek was er niet. Dat kan natuurlijk allemaal hebben gelegen aan het feit dat het de eerste show van hun tour was, al mag dat uiteraard geen excuus zijn om niet ingespeeld te zijn. Een valse start kunnen we het vast en zeker niet noemen, maar wij zijn alvast benieuwd naar hoe ze het er de komende dagen van af gaan brengen.

Setlist:

Intro
So Long Forever
Groove
Life After
Caught My Breath
Running Wild
No Other
Bones
All In My Stride
It’s Over
Heaven Up There
Bitter

Related posts
LiveRecensies

Tempesst @ Trix (Bar): Met de extra s van smaakvol

Oorspronkelijk opgericht in Australië, maar uiteindelijk al even opererend vanuit Londen komt Tempesst. De band bracht begin maart hun tweede plaat Prisoner of…
InstagramLiveRecensies

Peuk @ Trix (Bar): Smeulende gitaren en rokende versterkers

Peuk en punk. Het lijkt een duo uit een televisieserie voor kinderen, maar in werkelijkheid is het een band en een genre…
LiveRecensies

Pile @ Trix (bar): Groots geluid nét buiten de mainstream

De zaligverklaring van Bostons finest net niet rockband vond gisterenavond plaats in de Trix. Pile, het project rong zanger-gitarist Rick Maguire, kwam…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.