Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bishop Briggs – “JEKKYL & HIDE”

Halverwege juli kwam Bishop Briggs met een nieuwe single. Aan het begin van de videoclip van “CHAMPION” verschenen de woorden ‘chapter one’. Het zag er dus naar uit dat er een vervolg zou komen. Een week later verscheen deel twee en dat kreeg de naam “TATTOOED ON MY HEART“. Inmiddels kondigde de Britse haar tweede album aan dat ook CHAMPION zal heten. Het album zal op acht november in de winkelrekken verschijnen en een maand later start de Europese tournee van de zangeres. In Europa speelt ze nog geen tien keer terwijl ze tientallen shows in Amerika tegemoet gaat. De alternatieve/elektronische folkrock van Briggs slaat duidelijk niet even hard aan in Europa als in Amerika.

De eerste vijfentwintig seconden van het nieuwe “JEKKYL & HIDE” liggen in dezelfde lijn als “TATTOOED ON MY HEART“, maar tijdens het refrein komt de agressieve en lichtjes beangstigende kant van Bishop Briggs naar boven. De titel van het nummer is uiteraard een woordspeling met Jekkyl en Hyde, twee verschillende persoonlijkheden die in het boek van Robert Louis Stevenson beiden in het lichaam van dokter Jekkyl leven. Het nummer zelf lijkt ook twee gezichten te hebben door de harde stukken en net iets rustigere stukken. Dit keer krijgen we geen videoclip die een Kill Bill-achtig verhaal verder zet, maar een energieke video van de repetities voor Briggs haar tour. Afgaande op die video is het jammer dat ze geen tussenstop houdt in België.

Facebook / Instagram / Website

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

991 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bishop Briggs - "HIGHER"

Twee jaar geleden bracht Bishop Briggs met Church Of Scars een eerste album uit, dat vorig jaar al werd opgevolgd door CHAMPION….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bishop Briggs - "SOMEONE ELSE"

Vorig jaar kwam Bishop Briggs met een eerste album en volgende week volgt er al een tweede. Nog voor ze Church Of Scars…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Bishop Briggs - "TATTOOED ON MY HEART"

Vorige week bracht Bishop Briggs een nieuw nummer uit na een kleine pauze. “CHAMPION” werd omschreven als ‘chapter one’, dus het zag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.