LiveRecensies

Pip Blom & Personal Trainer @ Botanique (Witloof Bar): Groot contrast met het voorprogramma

Pip Blom heeft een drukke zomer achter de rug. Met hun nieuwste album Boat onder de arm speelde de Amsterdamse indieband shows over heel Europa; zo maakten ze hun opwachting op onder andere Reading & Leeds en Glastonbury. In augustus stonden ze bij ons op Absolutely Free Festival, en gisteren was de kleine, maar fijne Witloof Bar van Botanique aan de beurt. Ondanks dat Pip Blom de meeste internationale bekendheid geniet, werden ze die avond toch wat overschaduwd door hun minder bekende support act Personal Trainer.

Als voorprogramma mochten hun landgenoten van Personal Trainer aantreden. Hoewel het nog erg rustig was in de zaal, vloog het bonte gezelschap er meteen in – en hoe! Hun eigenwijze versie van indie is moeilijk te omschrijven; wanneer je dacht door te hebben hoe het in mekaar zat, nam het telkens weer een andere wending. Die grilligheid typeerde ook de performance van de vaak van bezetting wisselende band. Atypische extraatjes werden niet geschuwd: tijdens het halfuur durende optreden werden we onder andere verrast door een koebel, een megafoon, een schuiftrompet… Een van de interessantste nummers die we leerden kennen, was “The Lazer”.

Personal Trainer is onze beste ontdekking sinds lange tijd. Hun debuutsingle brachten ze uit bij hetzelfde label als Sports Team, wat al wat wil zeggen over het potentieel van hun sound. En ook al danste het publiek niet zo hard als de veelkoppige band verdient, wist die met zijn joie de vivre en het rondlopen tussen het volk toch een lach op de gezichten te toveren. Hun set was opwindend en dynamisch van begin tot eind. Een beter voorprogramma had Pip Blom niet kunnen uitzoeken, en als we echt eerlijk zijn, hadden we zelfs liever gehad dat Personal Trainer de hoofdact was.

Na de efficiënte opwarming was het de beurt aan het viertal van Pip Blom. Net als bij hun voorgangers zag ook dit plaatje er oogstrelend uit. Met roze neonflamingo’s op het podium (een knipoog naar de coverart van single “Ruby”) en bandleden die too cool for school zijn – wat hebben die Nederlanders stijl – werd er meteen een aangename sfeer gecreëerd. De drie gitaristen/vocalisten vooraan en de drumster op de achtergrond hadden er vanaf de eerste noot merkbaar zin in, en dat was leuk om te zien.

Het publiek dat naar de Witloof Bar afgezakt was, zag er zeer gevarieerd uit: Pip Blom weet klaarblijkelijk alle leeftijden aan te spreken. Vooral op de eerste rij, maar ook her en der verspreid, waren echte fans te vinden: nummers van begin tot eind meezingen, springen, dansen… ze deden het allemaal. Dat de band zelf ook veel bewoog, hielp om de rest van het publiek gemoedelijk te laten meehoppen.

Muzikaal zat de set wat minder strak in elkaar. Nummers als “Ruby” klonken harder in het echt dan op plaat, wat een positieve verrassing was. Toch moesten we steeds wachten tot het refrein om een interessante uitbarsting te horen, de rest van de songs bleven nogal braaf en op de oppervlakte en dat is jammer. Pas vanaf de laatste nummers leek de band tot volle actie over te gaan, het mocht plots allemaal wat heftiger. De samenzang van frontvrouw Pip en broer Tender wist ons ook wel te bekoren, zeker tijdens “I Think I’m In Love” – al zaten hun vocals niet altijd even juist. Afsluiten deden ze met “Daddy Issues”, en dat was een slimme keuze, zo verlieten we toch de zaal toch op een positieve toon.

De muzikanten van Pip Blom waren erg charmant en genoten zichtbaar van hun set. Ze bedankten de aanwezigen regelmatig en waren ook blij om na twee jaar opnieuw in de Botanique te spelen. Jammer genoeg kwam hun enthousiasme niet volledig door in hun muziek, die was niet voldoende opwindend en trefzeker om een hele set te boeien. Wij onthouden vooral de passage van hun collega’s van Personal Trainer.

Personal Trainer: Facebook / Instagram

Pip Blom: Facebook / Instagram / Twitter

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste namen Absolutely Free Festival: Porridge Radio, King Hannah, Protomartyr en meer!

Nu de festivalzomer alsmaar nadrukkelijker voor de deur staat, kan ook Absolutely Free Festival in Genk niet achterblijven. Het tweedaagse festival in…
LiveRecensies

Nova Twins @ Botanique (Orangerie): Urgente vechtersbazen

Zou Nova Twins het woord ‘rust’ in hun woordenboek hebben staan? Wij hebben er althans onze twijfels over! Het powerduo uit het…
LiveRecensies

Weval @ Botanique (Rotonde): Naar dromenland en terug

Met een derde album onder de arm, dat op de derde dag van de derde maand van dit jaar uitgebracht werd, trok…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.