LiveRecensies

Surfer Blood + Pip Blom @ Botanique (Witloof Bar): Sneller en beter dan 4G

Woensdagavond in Brussel en haalde Botanique twee bands eventjes uit de garage om ze een podium te bieden in de Witloof Bar. Pip Blom uit Nederland kwam haar snedige lo fi rock brengen terwijl Surfer Blood teerde op spelplezier. Beide maakten een goeie indruk, al kwam de ervaring van Surfer Blood er toch sterker door. Begin dit jaar kwam de vierde plaat van de groep uit Florida uit en die stelden ze uitgebreid voor gemengd met enkele oude nummers. De band pakte het publiek in en deden er bij momenten nog een grote strik rond ook. Energie, plezier en muzikaal talent zijn de sleutelwoorden die het optreden zeker niet zo bitter maakten als de zaal waar ze speelden.

Vooraleer Surfer Blood de confrontatie aanging met een vuilbak, was het eerst aan het jonge, opkomende talent Pip Blom. Potentieel? Jazeker! Zijn ze klaar voor meer? Nog net niet. Je merkt dat ze nog wat onwennig op het podium staan, maar ze smijten zich wel al volledig in de muziek. De bassist stond er ronduit statisch en leek in opperste concentratie verzonken terwijl de leadgitarist, drummer en Pip zich volkomen gaven eens ze wat los kwam. Een fiasco denkt u dan? Nee, toch zeker niet. De muziek maakte veel goed, mede door de variatie in de nummers die hen ook in vele gedaantes toont. Met deze opmerkingen in acht genomen en het feit dat Pip advies krijgt van andere artiesten die ze interviewt voor haar blog- al zegt ze zelf haar zin te doen en zich niets aan te trekken van commentaar- zouden ze het nog wel eens ver kunnen schoppen.

Het ver schoppen deden de vrouw en mannen van Surfer Blood al. En dan bedoelen we niet enkel op muzikaal vlak. In het midden van de set, kwam de lichtjes aangeschoten leadzanger eventjes van zijn sokkel voor wat ludieke interactie met het publiek. Hier ging hij behoorlijk ver in vermits hij met één been in een prullenbak stond te zingen. Van een ‘fish out of the water’ was hier totaal geen sprake. Integendeel! De naturel waarmee hij- zelfs aangeschoten- het publiek kon bespelen was nog eerder charmant dan ongepast.

Charmant was ook de goesting waarmee ze op het podium stonden. Vermits ze naar eigen zeggen weinig hun bed zagen, vonden ze wel in hun muziek de energie om te performen. Bewonderenswaardig en prachtig om te zien was ook de manier waar op ze echt samen speelden en elkaar ondersteunden. Het samenspel van de gitaren was niet alleen perfect op elkaar afgestemd maar ‘het gevoel’ zat ook goed. Hetzelfde deden ze met de samenzang waarbij de vrouwelijke bassiste Lindsey, de leadzanger zelf en de leadgitarist meezongen. Hun stemmen passen ongelooflijk goed bij elkaar en Lindsey vult het lege plekje dat ze twee jaar geleden nog hadden magistraal in.

Bijna even magnefiek was hun setlist, waar net als bij Pip Blom meer dan genoeg variatie in zat. Het ging van oude gouden zoals “Neighbor Riffs”, “Floating Vibes”, “Weird Shapes”, “Demon Dance” en “Miranda” naar nieuwe, geweldige songs als “Frozen” met de geweldige intro, het meeslepende en aanstekelijke “Taking Care Of Eddy” en “Snowdonia” die de titel van album waardig is en waar je in de intro de sneeuwvlokjes letterlijk kan horen vallen. Opmerkelijk sterk bleek “Six flags in F or G” waarbij het publiek helemaal uit de bol ging, dansen was nooit ver weg. Met “Matter of Time” kwam de band bijna op zijn eind, en daar bleek het ook goed te passen, hoewel het als openingnummer op de nieuwe plaat prijkt.

Surfer Blood wist te charmeren met opgewekte muziek en af en toe een snedige gitaar. Het was nooit te stevig maar het werkte allemaal aanstekelijk. Het kleine publiek liet zich volledig inpakken door de warme muziek van Surfer Blood en liet de appreciatie telkens opnieuw blijken door een luid applaus. Surfer Blood is na de dood van stichtend lid Thomas Fekete nog steeds niet afgeschreven en blijft het leven door een positieve bril zien, zo zou hij het zelf ook gewild hebben. Één ding is zeker: Surfen op hun muziek is in ieder geval nog beter dan op het snelste 4G netwerk.

Setlist:

1. Neighbor Riffs
2. Frozen
3. Weird Shapes
4. Miranda
5. Reprise
6. Island
7. Snowdonia
8. Floating Vibes
9. Take It Easy
10. Six Flags In F or G’
11. Demon Dance
12. Take Care Of Eddy
13. Matter Of Time
14. Swim
Bis
15. Harmonix

Related posts
InstagramLiveRecensies

The Chats @ Botanique (Orangerie): Hondsdolle furiositeit

De show van The Chats in Botanique leek eentje die nooit zou gebeuren. Toch kwam het er op 28 juni 2022 eindelijk…
InstagramLiveRecensies

Remi Wolf @ Botanique (Rotonde): Frivole spring-in-'t-veld

Haar jeugdjaren bracht ze nog al skiënd door, maar intussen is Remi Wolf een van de meest spraakmakende nieuwe popsterren van haar…
InstagramLiveRecensies

Tigers Jaw @ Botanique (Orangerie): Dynamiek en stabiliteit hand in hand

Tigers Jaw sprong in 2005 een tikje laat mee op de emorocktrein, maar zorgt er sindsdien wel voor dat de liefhebbers van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.