Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Hiss – “GTWHR”

King Hiss is bezig met een nieuw album, en daar is na “Revolt” deze single de tweede van die ze aan de wereld willen voorstellen. King Hiss is een rock/metalband uit West-Vlaanderen en draait al een tijdje mee aan de subtop om dan toch eens de doorbraak te forceren naar de grote poort der bekendheid. Voorlopig wil dit nog niet altijd lukken, maar ze zijn toch aardig bekend aan het worden in ons klein Belgenlandje.

De tweede single “GTWHR” tapt wel uit een ander vaatje dan de vorige single. Daar waar “Revolt” snel, snedig en trashy was, is deze single eerder midtempo en meer rockgeoriënteerd. Het ligt dan ook iets makkelijker in het gehoor, maar aan de andere kant is het ook net iets minder snedig en catchy dan “Revolt”. We hinken op twee benen en we geven voorlopig het voordeel aan het snellere nummer “Revolt”, maar een moeilijk oordeel is het alleszins.

Deze twee nummers zijn tamelijk uiteenlopend, zodat het ons nog meer benieuwd maakt naar de volgende nummers op de nieuwe plaat. King Hiss doet het misschien iets trager dan voorheen, maar dan begint het hier extra te kietelen. Op 1 november komt Earthquaker uit en dan wordt dit album ook voorgesteld in Kortrijk in De Kreun.

Facebook

Voor meer nieuwe muziek, check onze Spotify!

Related posts
InstagramLiveRecensies

Hideous @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Balzaal): Rock met een doel

Wie de Belgische muziekscene een beetje volgt, kan niet om Hideous heen. De band maakt een snelle opmars door. In februari bracht…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dea Matrona - "Stuck on You"

2024 zou wel eens het jaar van Dea Matrona kunnen worden. Het powerduo uit Noord-Ierland maakte in 2022 al furore op The…
InstagramLiveRecensies

BABYMETAL @ Ancienne Belgique (AB): Allemaal deel van de metalverse

Nadat de Japanse wervelwind BABYMETAL begin dit jaar The Other One op de wereld losliet, mocht de band het voorprogramma van Sabaton verzorgen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.