Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single King Hiss – “Revolt!”

Wat is er toch aan de hand in West-Vlaanderen? Enkele dagen geleden deed Spoil Engine nog mee in de categorie ‘beste binnenlandse zware metaal’, vandaag krijgen we daar nog een deelnemer in dezelfde categorie. King Hiss bestaat sinds 2011 en wordt voor een groot deel gedragen door het fantastische gitaarwerk van Joost Noyelle (H8000 boegbeeld van Congress en Liar) en brulboei Jan Coudron. Na drie albums staat het vierde in de wachtrij en “Revolt!” is daar de eerste single van.

“Revolt!” start wat exotischer dan we van King Hiss gewend zijn, maar na enkele vocale impressies, percussie en geruis barst het echt goed los. Het tweede stukje gitaarwerk is het betere trash/groove-stukje dat we de laatste jaren gehoord hebben. Deze riff draagt grotendeels het nummer en dat beklagen we ons allerminst. De strofe is een leuke onderbreking van het nummer en even wordt ook het tempo er uitgehaald. Dat komt die ene fantastische riff wel ten goede. Naar het einde krijgen we nog eens heerlijke solo als oplawaai en dat maakt dit een heerlijk zwaar nummer met juist genoeg groove.

King Hiss doet datgene waar ze zo goed in zijn. En dat is ons een toek op ons bakkes geven en ons er toch goed bij laten voelen. Je kan bij deze band onmogelijk niet bewegen en zo krijg je er live ook nog eens een feestje bij. 1 november komt Earhquaker uit en dat zal gepaard gaan met veel touren. Ongetwijfeld passeert deze band bij jullie in de buurt.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

9 september 2019

About Author

Wouter Vandeweyer


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief