Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Who – “All This Music Must Fade”

Theo Wargo

Of The Who nog relevant is dezer dagen? Nee. Of ze het ook proberen te zijn? We betwijfelen het. Voor het eerst in dertien jaar verschijnt een nieuwe plaat van de legendarische Britse rockers en dit krijgt simpelweg de titel WHO. Daaruit kregen we enkele weken geleden een fijne eerste single met “Ball And Chain” en nu volgt de band dat op met “All This Music Must Fade”. Pete Townshend en Roger Daltrey brengen hun nieuwe plaat uit op 6 december, een Sinterklaascadeau voor de oudere generatie onder ons.

In tegenstelling tot wat je zou verwachten van een band die al zo lang geen nieuwe muziek meer uitbracht, is ook “All This Music Must Fade” een uitstekend liedje. De lyrics zijn direct (‘I don’t care / I know you’re gonna hate this song!’ en ‘All this music will fade / Just like the edge of a blade’), en tonen aan dat de band ook aan zelfkritiek doet. De song is de opener van hun album en door net daarop zo hard te zijn voor zichzelf, proberen ze zichzelf al in te dekken. Maar dat hoeft eigenlijk niet, want dit is een uitstekend nummer dat zelfs aan Who’s Next doet denken bij momenten. De groep is duidelijk hun muzikaal talent nog niet kwijt, benieuwd wat dat zal geven op de plaat.

3 oktober 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief