Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Who – “Ball And Chain”

Theo Wargo

Voor het eerst in dertien jaar zit er een nieuwe plaat van de legendarische Britse rockband The Who aan te komen. Op 22 november verschijnt WHO (lang hebben ze dus niet over de titel nagedacht) en daarop zullen elf nieuwe nummers te horen zijn. Pete Townshend schreef alle nummers zelf, maar ook Roger Daltrey drukte zijn stempel op de plaat. WHO werd deze lente en zomer opgenomen en zal gaan over ‘the Grenfell Tower fire, musical theft, spirituality, reincarnation, the power of memory and an old rock star that has lost his marbles’. Het album werd geproducet door D. Sardy (die al met Noel Gallagher, Oasis, LCD Soundsystem en Gorillaz samenwerkte). Volgens frontman Daltrey zou het hun beste werk zijn sinds Quadrophenia in 1973, en met “Ball and Chain” krijgen we alvast een eerste voorsmaakje.

Liveplaten waren er de laatste jaren bij de vleet van The Who, maar we moeten tot in 2006 teruggaan om de laatste echt nieuwe muziek van de band te vinden. Vandaag komt daar verandering in, en het lijkt erop dat The Who nog maar weinig van zijn pluimen is verloren. Er kruipt een bepaalde americana vibe in het nummer, waardoor het al snel een zekere herkenbaarheid met zich meedraagt. Ook de ruige vocals van Daltrey dragen hiertoe bij, maar het zijn toch de snedige gitaarpassages en de dromerige piano die kenmerkend zijn voor de single. Na één luisterbeurt kruipt “Ball and Chain” in je hoofd, en we zijn dus meteen mee met wat The Who hier serveert. Benieuwd hoe zich dat zal vertalen op de rest van de plaat.

Voorlopig kondigt de band nog geen tour aan, maar het zou wel eens goed kunnen dat ze deze zomer op de weide van Werchter te zien zijn.

WHO tracklist:

All This Music Must Fade
Ball And Chain
I Don’t Wanna Get Wise
Detour
Beads On One String*
Hero Ground Zero
Street Song
I’ll Be Back
Break The News**
Rockin’ In Rage
She Rocked My World

Artwork:

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

13 september 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief