Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mikal Cronin – “I’ve Got Reason”

Of Mikal Cronin ooit stilzit? We vermoeden van niet. Deze bezige bij hopt van het ene project naar het andere, met onder andere goede vriend Ty Segall, Kim Gordon of Shannon Lay. Dan nog heeft hij muzikale eieren op overschot om kwijt te geraken, die hij dan maar solo op ons afstuurt. Op 25 oktober zal dat resulteren in zijn vierde studioalbum Seeker, waar we al “Show Me” en “Shelter” uit te horen kregen. Vandaag is het tijd voor single nummer drie: “I’ve Got Reason”.

Waar leadsingle “Show Me” nog rustige americana was met een hoog verslavingsgehalte, werd het aanzienlijk pyschedelischer en mysterieuzer op “Shelter”. Kwestie van alles eens gehad te hebben, voelt “I’ve Got Reason” aan als de middenweg tussen beide. De song start nog vrij kalmpjes aan en Cronins stem vleit zich weer een weg naar je hart. Na een tijdje blijkt echter dat niemand zich nog kan bedwingen en de fuzz begint welig in het rond te tieren. Geen opgeschoonde klanken te vinden, want alles klinkt plotseling ruig en nonchalant. Nog een ruw, sfeer-optimaliserend solootje pal in het midden van de song en we zijn weer meer dan tevreden gesteld. Om af te ronden herhaalt Cronin zijn aantrekkelijk vettige hook nog enkele keren, waarmee het zich definitief in ons geheugen nestelt. Zoals de beste fuzz het betaamt dus. Uiteindelijk dringt zich maar één vraag op: van welk genre kent Mikal Cronin de kneepjes niet?

Op 21 februari komt de man die plaat ook voorstellen in de Botanique in Brussel.

Facebook / Instagram 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Mikal Cronin @ Botanique (Rotonde): Klassiek avondje garagerocken

Als Mikal Cronin niet in de studio zit of op tour is met zijn goeie vriend Ty Segall, dan probeert hij zelf…
AlbumsRecensies

Mikal Cronin - Seeker (★★★½): Stevige bouwstenen

Mikal Cronin, de man met de 1001 zijprojectjes, heeft er weer een nieuwe plaat bij. Vrije tijd om te niksen vindt de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mikal Cronin - "Shelter"

Als hij niet bezig is met zijn andere projecten (onder andere Shannon Lay, Ty Segall en Kim Gordon), weet Mikal Cronin tijd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.