Nieuwe singles

Voorbeschouwing Sound Track – Selectierondes 21/09

Selecties Vlaams-Brabant

Last but not least, kan je op zaterdagavond terecht in Nosta, Opwijk. Neem via deze link een kijkje op de Facebookpagina van Nosta en zet je op aanwezig op het Facebookevenement!

Bosum

Bosum blinkt uit in dromerige indiepop en ook Ayco Duyster voelde de sunset die Bosum eigenhandig weet te veroorzaken. Dit viertal laat de zon binnenwaaien door een licht weemoedige bries en met de afwisseling van hier en daar aanstekelijke refreintjes. Eerder omschreven we Bosums muziek al als een roadtrip van je oren naar je hart en misschien blijft dat nog de beste omschrijving van Bosum. Even alle wedstrijdstress vergeten en wegdromen dus!

Facebook

DK

DK zal die zachte vibe volledig aan diggelen slaan met zijn eigenzinnige hiphop. Black Mamba raadde DK aan omwille van zijn diverse vibes, samen met zijn sterke bars en vooral veel intensiteit ziet dat er veelbelovend uit voor DK. Vorig jaar belandde hij onder andere al op het Antwerpse Fire Is Gold festival en binnenkort zou zijn tweede ep eraan komen. Wie weet kunnen we daar al iets van opvangen op Sound Track!

Facebook

Massa Nobu

Straightforward elektronica zoals Massa Nobu het brengt hadden we nog niet gehad op Sound Track. De triphop van dit viertal draait rond beats, breaks en synths. De losse sfeer zal zich wellicht verspreiden als een lopend vuurtje en als je benen niet aan het bewegen gaan, doe je iets fout. Door genoeg wendingen toe te voegen, weet de band zich te onderscheiden van de elektronische middenmoot. We zijn benieuwd of songs als “Firework” effectief zullen resulteren in vuurwerk!

Facebook

Roos Denayer

Roos Denayer is een singer-songwriter die invloeden haalt uit Joni Mitchell, Nick Drake en consorten. Er druppelt ook al eens een jazzvibe binnen en dat maakt Denayers project echt de moeite waard. Geen simpele drie-akkoordnummertjes of voor de hand liggende melodieën, deze dame zoekt naar schoonheid op een gesofisticeerde manier. Ayco Duyster omschrijft het perfect: ‘Hele mooie meanderende jazzy gitaarcomposities, die op de juiste momenten verrassen en even tegen de stroom ingaan. De zachte stem van Roos maakt het helemaal af.’ Exact.

Facebook

The Girl Who Once Was

The Girl Who Once Was is een soloproject en de dame hierachter zal ook op 20 september op de Sound Track planken staan. Ze doet het namelijk niet enkel solo, maar is daarnaast ook de frontvrouw van Isadore. Singer-songwriter Joanne Van Bastelaere schrijft eerlijke teksten en alleen al op plaat valt op dat ze er helemaal in opgaat; dat belooft voor de liveset.

Instagram

Luister op vi.be.

The Pink Lemons

The Pink Lemons wou iets brengen in de lijn van hun naam, en dus is hun sound een fris smakende cocktail van lo-fi en indie geworden met weinig tot geen zure citroentoetsen. Dit viertal kennen we al een tijdje: we kroonden hen al tot Zalm van de maand en verslonden hun recent uitgebrachte single “Papapa” met veel smaak. Portland kon klaarblijkelijk ook geen genoeg krijgen van de sugarrush die The Pink Lemons aflevert, en terecht.

Facebook

Meer info vind je op de site en Facebookpagina van Sound Track.

Dit artikel werd geschreven door Ann Mulleman en Wouter Vandeweyer.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Sound Track 2023: Finale Vlaams-Brabant @ Het Depot (Leuven)

Het is nu al het derde keer dat VI.BE en de livesector in Vlaanderen Sound Track organiseren, een kansenparcours waarbij in alle…
InstagramLiveRecensies

Sound Track 2023: Finale Brussel @ Ancienne Belgique (Brussel)

Na een reeks voorrondes langsheen jeugdhuizen in Oudergem, Jette, Sint-Agatha-Berchem en Laken was het gisteren tijd voor de ontknoping van de Brusselse…
InstagramLiveRecensies

Sound Track 2023: Finale West-Vlaanderen @ Cactus Muziekcentrum (Brugge)

In Brugge werden voor de finale van Sound Track acht artiesten verwacht die konden meedingen naar de prijs als laureaat. Met Arend…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.