Nieuwe singles

Voorbeschouwing Sound Track – Selectierondes 21/09

Selecties Oost-Vlaanderen

De eerste openluchtsessie van Sound Track! In het Coyendanspark van Gent organiseert Democrazy een selectieronde. Neem via deze link een kijkje op de Facebookpagina van Democrazy en zet je op aanwezig op het Facebookevenement!

Lapis Lazuli

Overheerlijke synthpop met een krokant randje en een kern die perfect moist is, dat is Lapis Lazuli. De bandleden hebben al heel wat ervaring opgedaan in andere bands, waaronder Pavlove en Vito, en dat hoor je ook. Ze weten duidelijk hoe ze een tegelijk plezante en interessante klank en sfeer kunnen bereiken die niet alleen ons, maar ook Ayco Duyster meer dan vrolijk stemt. De grote vakantie gedaan? Niets van, tenminste voor eventjes wanneer je Lapis Lazuli oplegt.

Facebook

Molten Penguin

Een band met een pinguïn in de naam die de ene stijlbreuk na de andere kan serveren: we hebben het niet over GoGo Penguin, maar Molten Penguin. Deze heren kieperen er nog veel meer elektronica en durf tegenaan, waardoor we volledig opgeslorpt worden in het unieke universum van het door Roman Hiele – wie anders? – geselecteerde viertal. Wat moet dat live dan wel niet geven? Deze band schuwt bovendien geen improvisaties en als je nu niet geprikkeld bent voor Molten Penguins set op Sound Track, weten wij het ook niet meer.

Facebook

Soft Boy​

‘Veel fijne sfeertjes!’ reageert Portland op Soft Boy en ohlala, gelijk hebben ze. De muziek klinkt gewoonweg gezellig en er zijn niet al te veel hoeken af. Zonder meer gemoedelijk en ongedwongen, net als de online uitstraling van Soft Boy. Verder dan de naam Xander, één foto van zichzelf op zijn vi.be en de accurate beschrijving ‘party soft‘ raken we niet. Geleidelijk aan zullen we meer en meer ontdekken over Xander aka Soft Boy, want de kans dat deze muziek aanslaat bij een breder publiek schatten we hoog in.

Facebook

Suura​

Suura komt ons voorzien van een portie beeldende jazz. Al fantaserend over de emoties die het drietal suggereert, zal het moeilijk zijn om als objectieve observator te blijven functioneren. De jury zal moeten opletten om niet te eindigen in een volslagen bedwelmde toestand boordevol prachtige, in samenwerking van muziek en verbeelding gesponnen beelden. Nathan Daems ziet die jazzy beneveling blijkbaar wel zitten, en hij is niet alleen!

Facebook

Uma Chine​

Uma Chine kan je omschrijven als een soort extra spicy Warpaint. Daarom klinkt het niet harder, wel worden er meer rariteiten toegevoegd die stuk voor stuk op hun eigen intrigerende manier bijdragen aan de uitgebreide sfeerschepping. Het zestal creëert een waas van indierock die we niet vaak zo beklijvend horen en ook Fenne Cuppens is hooked. Een opmerkelijke sound die het wat ons betreft dubbel en dik verdient om op Sound Track te staan.

Facebook

Yokan

Yokan wist de laatste tijd al heel wat uitstekende popdeuntjes de wereld in te sturen en die brachten ze tijdens de Gentse Feesten nog live op ons meest recente Dansende Beren Feest. Ook blackwave. bleek het potentieel in dit origineel popvijftal te zien en dan kan je al verwachten dat er ook de nodige grooves bij komen kijken. We verwachten een portie opbeurende nazomer van Yokan!

Facebook

Ontdek de geselecteerde bands in Vlaams-Brabant op pagina 4.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Sound Track 2023: Finale Vlaams-Brabant @ Het Depot (Leuven)

Het is nu al het derde keer dat VI.BE en de livesector in Vlaanderen Sound Track organiseren, een kansenparcours waarbij in alle…
InstagramLiveRecensies

Sound Track 2023: Finale Brussel @ Ancienne Belgique (Brussel)

Na een reeks voorrondes langsheen jeugdhuizen in Oudergem, Jette, Sint-Agatha-Berchem en Laken was het gisteren tijd voor de ontknoping van de Brusselse…
InstagramLiveRecensies

Sound Track 2023: Finale West-Vlaanderen @ Cactus Muziekcentrum (Brugge)

In Brugge werden voor de finale van Sound Track acht artiesten verwacht die konden meedingen naar de prijs als laureaat. Met Arend…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.