Nieuwe singles

Voorbeschouwing Sound Track – Selectierondes 21/09

Sound Track is het veelbesproken nieuwe muziekconcours waarvoor enorm veel handen in elkaar geslagen werden. Uit een ontplofte mailbox vol inzendingen werden 136 bands geselecteerd, en die zullen hun muzikale kunnen bewijzen in niets minder dan 23 selectieronden. Daaruit zullen 46 finalisten overblijven en binnen enkele maanden zullen 18 winnaars uit de bus komen. Zij krijgen een ambitieus en uitgebreid kansenparcours voorgeschoteld in 2020.

Een dag nadat de Sound Track spits afgebeten wordt, vinden de tweede selectierondes al plaats. Op vier verschillende locaties in Vlaanderen kan je opnieuw telkens zes bands aan het werk zien. Om je al helemaal klaar te stomen en handenwrijvend de zalen te laten betreden, vind je hier een korte introductie van iedere groep. Alfabetisch geordend binnen elke provincie kom je te weten welke ambassadeur welke band getipt heeft, hoe de artiesten klinken en dus vooral waaraan je je op 21 september kan verwachten.

Selecties Antwerpen

In de provincie Antwerpen is het in Lier te doen op 21 september. Neem via deze link een kijkje op de Facebookpagina van Liers Cultuurcentrum en zet je op aanwezig op het Facebookevenement!

Alps.

Dat Ayco Duysters deze band tipt, hoeft niemand te verbazen. Het zeskoppige Alps. staat bol van melancholie, goede songwriting, zweverige stukken en goede (meestal) meerstemmige stemmen. Met onder meer invloeden van pop en rock hoor je af en toe een vleugje Pink Floyd, maar ook iets modernere bands passeren de revue. Muzikaal dus ijzersterk, deze band zal mensen trachten te overtuigen en daar zal de ervaring die de band al heeft ook zeker een rol bij gaan spelen.

Facebook

O s k i

Met onder andere een nummer getiteld “Nutella” de wereld proberen veroveren, dan kan je niet zeggen dat deze jonge snaak geen smaak heeft. Met deze jeugdige versie van hiphop zonder scrupules geeft blackwave. deze tip gratis en voor niets weg. Eerlijk gezegd denken we dat we deze jonge deelnemer aardig in de gaten mogen houden, want het is duidelijk dat hij zich niet zal laten wegduwen door oudere deelnemers. O s k i meent het, deal with it.

Facebook

Noden

Als multi-instrumentalist Nathan Daems iets tipt, moet het muzikaal wel dik in orde zijn. De instrumentale band Noden verweeft veel invloeden in hun sound. Zo doet de sfeer die de saxofoon met zich meebrengt wat aan Morphine denken, terwijl de gitaren er lustig op los pingelen. Dit alles is verpakt in een jazzy doosje dat zeer hedendaags klinkt, en al zeker wanneer de saxofoon wat losgelaten wordt. Niet elke muziekliefhebber zal dit kunnen smaken, want het is geen hapklare brok, maar ongetwijfeld muziek die je live eens moet ervaren.

Facebook

Sargam.

Jawadde. Begin hier maar eens te omschrijven wat dit getalenteerde instrumentale kwartet brengt. Elke omschrijving doet oneer aan de muziek van SARGAM… Jazz, oosterse invloeden, hiphop, funk… te veel om op te noemen en te veel om te doorgronden. Deze heren zijn ervaren muzikanten bij verschillende ensembles en deze sound lijkt zowaar volledig hun eigen ding te worden. Ook SARGAM. werd gekozen door Nathan Daems, en dat verbaast ons in ieder geval niet. Dit is een natte droom voor elke muzikant pur sang. Maar of iedereen hierin mee zal gaan, valt nog af te wachten. Ons maakt het alleszins nieuwsgierig!

Facebook

Shlundee

We hadden al O s k i met z’n “Nutella” en om de zoetigheidscirkel rond te maken is er ook Shlundee met “Donutz”. Deze jongeman maakt hiphop die hij zelf beschrijft met de term unreal en inderdaad, doorsnee nummertjes zal je in geen geval voorgeschoteld krijgen. Black Mamba bleek onder de indruk van de basproducties en wij voegen daar graag aan toe dat niet alleen de bas, maar het geheel steeds indrukwekkend is. Een sound die voor sommigen misschien té nieuw kan klinken, maar een absolute must voor de meerwaardezoeker.

Facebook

Yunotes

We hebben nooit kunnen denken dat elektronische muziek zo deprimerend kan werken. Yunotes doet er werkelijk alles aan om zo donker mogelijk te klinken en zal je niet vrolijk naar huis laten gaan. Fenne Kuppens van Whispering Sons tipt deze band als misschien wel dé verrassing voor de komende wintermaanden. En we moeten eerlijk zijn, deze duistere muziek zit helemaal terug in de lift en dit kan zo maar eens een act worden met een impact die je niet meteen verwacht. Een leuke band die een beperkt aantal, maar immer intense emoties oproept en daar bereid je je misschien maar best op voor.

Facebook

Ontdek de geselecteerde bands in Limburg op pagina 2.

Related posts
FeaturesInterviews

Maak kennis met de finalisten van Sound Track West-Vlaanderen!

Na wekenlang beraad en verschillende voorrondes in Brussel en alle provincies ten Noorden van de taalgrens, kon de jury de moed opbrengen…
FeaturesInterviews

Maak kennis met de finalisten van Sound Track Vlaams-Brabant!

Na wekenlang beraad en verschillende voorrondes in Brussel en alle provincies ten Noorden van de taalgrens, kon de jury de moed opbrengen…
FeaturesInterviews

Maak kennis met de finalisten van Sound Track Oost-Vlaanderen!

Na wekenlang beraad en verschillende voorrondes in Brussel en alle provincies ten Noorden van de taalgrens, kon de jury de moed opbrengen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.