Nieuwe singles

Voorbeschouwing Sound Track – Selectierondes 21/09

Selecties Limburg

De Limburgers onder ons zakken op 21 september best af naar PAND in Genk. Neem via deze link een kijkje op de Facebookpagina van PAND en zet je op aanwezig op het Facebookevenement!

Baruch Williamson

Dit eenpersoonsproject van Boris Willems wordt omschreven als duistere, experimentele, psychedelische electro en wie anders dan Fenne Kuppens heeft deze man getipt. Ook hier geen vrolijke muziek, en dat kan live misschien wel eens heftig uitpakken. We zijn zeer benieuwd naar de liveprestaties van Boris Willems aka Baruch Williamson. Aan ervaring in ieder geval geen gebrek, want hij speelde al in verschillende bands, waaronder The Insect Soldiers Of The Sky, FANTOOMPIJN en Hugs Of The Sku. De opbouwende, vaak soundscape-aandoende songs zullen het best in intieme sfeer tot hun recht komen, dus daar zal veel van afhangen.

Facebook

BOY SILLY

Wat is lo-fi indie volgens het boekje eigenlijk? Awel, Boy Silly komt aardig in de buurt als boegbeeld. Eenvoudig, zonder vervormingen en eerlijk zonder maskerade. Live klinkt zo’n band identiek als op plaat, en dat belooft. Het doet ook heel erg jaren negentig aan, denk aan Pavement of Sebadoh. Het leuke aan deze muziek is dat wat je hoort ook echt is, zoiets kan je nu eenmaal niet forceren. Het ontwapenende van Boy Sily zal goed doen aan deze wedstrijd.

Facebook

jst

jst is een lo-fi singer-songwriter die het vrij basic houdt, maar net daardoor is zijn muziek tegelijk heel puur en eerlijk. Door de vreemde twist die hier en daar in zijn nummers opduiken, is Fenne Kuppens alleszins alvast grote fan. Zeer begrijpelijk, want als deze genreomschrijvingen je kriebels geven, kan jst niet anders dan in de smaak vallen. Live laat deze meneer zich begeleiden door bevriende artiesten, waardoor de lo-fi puurheid misschien nog wel extra kracht bijgezet zal worden.

Luister naar jst op vi.be!

Lo-lee-ta

Filmmuziek waar de film nog voor geschreven moet worden, dat omschrijft Lo-lee-ta het beste. Alles klinkt ontzettend zwart-wit en doet tegelijk ook dromerig en wat jazzy aan. Het doet ons denken aan een zwart-wit film uit de jaren vijftig, waar iedereen nog netjes gekleed is en waar de maffia elk moment om de hoek kan komen. Niet dat deze muziek je kwaad wil krijgen, want je hoort niets dan liefde en vrede. Doe je ogen dicht en stel zelf je eigen scenario’s samen, want bij Lo-lee-ta krijg je daar de tijd en ruimte voor.

Facebook

Lũpḁ Gang Gang Quartet

Funk, dat hebben we tot nu toe nog niet veel gehad in Sound Track! Nu, rasechte funk brengt Lupa Gang Gang Quartet niet. Er zitten nog wat jazzinvloeden bij, en bovenal bruist deze band van de energie. Opvallend jonge groep die deze moeilijke muziekmomenten laat samenvloeien alsof ze hun hele leven nog niets anders gedaan hebben; toch wel straf. Zelfs Nathan Daemen is fan en dan mogen we alleen maar stellen dat deze band muzikaal dik in orde is. Dit optreden zou je blindelings kunnen volgen en je voelt de goede vibe nog steeds. Dat wordt dansen op strakke muziek!

Facebook

Sundqvist

Wat zweverigheid, elektronica, funk en het universum allemaal niet kunnen doen wanneer ze samen in een band worden gegoten. Sundqvist maakt er een soep van die je best warm eet. Er is onmogelijk een stijl op te plakken, maar daar is het deze band ook niet om te doen. Sundqvist schrijft liedjes alsof ze zelf hun eigen grootste fans zijn; de songs zijn niet simpel, maar klinken gewoon zo vlotjes dat het zowaar smooth wordt.

Facebook

https://soundcloud.com/sundqvist_musik/murray

Ontdek de geselecteerde bands in Oost-Vlaanderen op pagina 3.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Sound Track 2023: Finale Vlaams-Brabant @ Het Depot (Leuven)

Het is nu al het derde keer dat VI.BE en de livesector in Vlaanderen Sound Track organiseren, een kansenparcours waarbij in alle…
InstagramLiveRecensies

Sound Track 2023: Finale Brussel @ Ancienne Belgique (Brussel)

Na een reeks voorrondes langsheen jeugdhuizen in Oudergem, Jette, Sint-Agatha-Berchem en Laken was het gisteren tijd voor de ontknoping van de Brusselse…
InstagramLiveRecensies

Sound Track 2023: Finale West-Vlaanderen @ Cactus Muziekcentrum (Brugge)

In Brugge werden voor de finale van Sound Track acht artiesten verwacht die konden meedingen naar de prijs als laureaat. Met Arend…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.