Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Yin Yin – “Pingpxng”

© Anila Kramer

Nederland bloeit momenteel sterk open op muzikaal vlak en bracht dit jaar heel wat toffe nieuwe bands naar voren. Een daarvan is het Maastrichtse Yin Yin. Het vijftal vormde zich in 2017 en beleefde deze zomer hun drukste seizoen tot nu toe, met onder andere ook passages op Leffingeleuren, Extrema Outdoor en het Absolutely Free Festival. Met hun oosterse psychedelica groeiden ze al snel uit tot de revelatie van het jaar in Nederland en stilaan werpen ze ook een blik naar het buitenland. Op 18 oktober brengen ze tevens hun debuutalbum The Rabbit That Hunts Tigers uit. Met hun nieuwe single “Pingpxng” losten ze nu een redelijk kort nummer, maar eentje dat wel smaakt naar meer.

“Pingpxng” heeft alweer die heerlijke en typerende oosterse klank die mooi doordrenkt is van de psychedelica. De groove zit er goed in en de dynamiek is bijzonder groot. Ongeveer halverwege het nummer neemt het een tempowissel aan en mondt het uiteindelijk uit in een klein, maar fraai gitaarsolootje. Yin Yin liet zich ditmaal niet alleen leiden door hun oosterse invloed, maar gaat op “Pingpxng” ook de wilde westerntoer op. Ondanks de korte duur weet Yin Yin ons met hun eerste voorproever van hun debuutplaat helemaal te overtuigen en kijken we uit naar meer muziek van die vijf heren uit de Maasvallei.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2027 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook Barry Can't Swim, Sylvie Kreusch, Fat Dog en meer naar Pukkelpop

Het hoogseizoen voor verse festivalnamen is in bloei. Vandaag op het programma: 13 nieuwelingen voor de Pukkelpopaffiche. Zoals gewoonlijk is het bovendien…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret (Festivaldag 2): Weinig geheimen, weinig verrassingen

We mogen weer! Dat was het overheersende gevoel op de eerste festivaldag van Best Kept Secret. Het vernieuwde terrein was nog even…
InstagramLiveRecensies

Unwind Festival (Dag 2): Alternerend af- en opladen in de oase van OLT

Unwind is een van de grote openers van de festivalzomer en meteen ook een van de nieuwe festivals die dit jaar veelvuldig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.