Interviews

Interview Wolker: ‘Ik laat me inspireren door filmscènes’

In de aanloop naar het Dansende Beren Showcasefestival op 21 september stellen we de acts nog eens aan je voor met een klein maar fijn interview. Wolker was oorspronkelijk het eenmansproject van de West-Vlaamse Gert-Jan Loobuyck, tegenwoordig laat hij zich live bijstaan door een of meerdere muzikanten. De multi-instrumentalist schrijft, producet en speelt al zijn nummers zelf in. In Roeselare krijg je de kans om zijn heerlijk filmische arrangementen eens van dichtbij te ervaren.

Hoe ben je begonnen als Wolker?

Ik ben eigenlijk altijd al bezig geweest met zowel het schrijven als het spelen van muziek, maar dan veelal voor andere projecten. Doorheen de jaren bleven mijn eigen nummers meestal in de kast liggen. Toen ik in 2018 mee in het project stapte van de Zwevegemse film ‘Opa’ schreef ik onder andere “Situations”. Ik vond het dan ook een gepast moment om toch eens een eigen nummer online te gooien, en dat gebeurde onder de naam Wolker. Sindsdien is Wolker een tweemansband samen met drumster Femke Decoene, maar met oog op uitbreiding.

Wat is het verhaal achter jullie artiestennaam?

Hoe graag ik ook een fascinerend verhaal had willen vertellen over de herkomst van onze naam, weet ik eerlijkheidshalve niet meer waar hij vandaan komt. Dat woord nestelde zich al een langere tijd ergens in mijn achterhoofd, denk ik. Ik vond de naam ook gewoon goed passen bij de muziek.

Hoe zien de komende maanden eruit voor jullie?

De focus ligt vooral op het schrijven van nummers en toewerken naar een ep. Live moeten we nog veel groeien, maar aangezien er hier en daar wat optredens op de planning staan, is het werken aan onze livesound nu ook essentieel. Verder zien we wel hoe de komende maanden eruit gaan zien. We hebben er alleszins veel goesting in.

Wat was jullie beste optreden tot nu toe?

We hebben slechts twee keer opgetreden met de huidige bezetting. Café De Loge tijdens de Gentse Feesten was een heel leuke ervaring, aangezien het ons eerste optreden was en dan nog in ons stamcafé! Eind augustus speelden we op Fête Musicale in Pottes, en daar zijn we redelijk hard ‘verschoten’ van het enthousiasme van het publiek. De sfeer was subliem. Dat zijn dus sowieso al twee optredens die we niet snel gaan vergeten.

Wie of wat inspireert jou op dit moment?

Ik ben op dit moment weer wat filmische muziek gaan schrijven. Als inspiratie gebruik ik bepaalde scènes uit films met de audio gedempt, en daar maak ik dan muziek op. Op dit moment is dat toevallig een scène van ‘The Necessary Death of Charlie Countryman’.

Met welke Belgische artiest zou je een samenwerking wel zien zitten?

Ik was enorm onder de indruk van de ep van Yùrt. Een samenwerking met iemand zoals Brecht Plasschaert, die ook bekend is van Yuko en Marble Sounds, zou wel tof zijn.

Op welk podium wil je ooit nog staan?

Ik ben al zeer verheugd dat we mogen spelen op podia als het Dansende Beren Showcasefestival. De kans krijgen om op grotere festivals te spelen, zoals Dranouter of een zaal als de AB, zou natuurlijk ook magnifiek zijn!

Wat mogen we van jullie verwachten op ons festival?

Minimum twee mensen en een laptop.

Facebook / Instagram

Related posts
FeaturesInterviews

Maak kennis met RONKER: 'De RONKER-agenda begint al pittig vol te lopen'

We hebben er lang op gewacht, maar morgen vindt er eindelijk nog eens een Dansende Beren Showcase plaats. Voor deze editie trekken we andermaal…
FeaturesInterviews

Maak kennis met EMILINE: 'Al wie komt, krijgt een primeur te horen!'

We hebben er lang op gewacht, maar op donderdag 6 oktober vindt er eindelijk nog eens een Dansende Beren Showcase plaats. Voor deze editie trekken…
LiveRecensies

Klinkeroever 2022 (Dag 1): Muzikale route vol verwondering

Tijdens de warmste periode van het jaar maakt Gent zich klaar voor een tiendaagse vol cultuur en beleving. In het historisch stadscentrum…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.